Premijer liga BiH

Novi gradski derbi, nova priča: i Zrinjski i Velež idu na pobjedu

storyeditor/2023-11-12/zriii.png
13.11.2023.
u 16:43

Sezona je već dobro odmaknula, svaki bod je zlata vrijedan, a oba rivala imaju svoju računicu zašto upravo njima treba pobjeda u večerašnjem susretu u Vrapčićima (18 sati)

Novi mostarski gradski derbi na rasporedu je večeras u Vrapčićima (18 sati). Prevažna je ovo utakmica i za Velež i za Zrinjski. Sezona je već dobro odmaknula, svaki bod je zlata vrijedan, a oba rivala imaju svoju računicu zašto upravo njima treba pobjeda u večerašnjem susretu 14. kola Premijer lige BiH.

Previše umora

Nova utakmica, nova priča. Zrinjskom večeras ništa neće značiti to što je nedavno u potpunosti na svom terenu nadigrao Velež. Plemići su tada slavili s 3:0, Velež gotovo u potpunosti limitirali. Već to samo po sebi za Rođene bi trebalo biti veliki motiv.

- Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljiv stil igre i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Razdoblje od prošlog gradskog derbija je kratko. Zrinjski ima dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo kako ćemo ispraviti pogreške, tome težimo, a ako uspijemo, to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu - kazao je, među ostalim, trener Veleža Dean Klafurić na konferenciji za medije kojom je najavio večerašnji derbi.

U taboru Rođenih nisu navodili stanje s igračkim kadrom.

U Zrinjskom vlada pozitivno ozračje bez obzira na poraz na posljednjoj europskoj utakmici od Legije. Dojam je kako su se Plemići naviknuli igrati na dva-tri kolosijeka. Takvo nešto otkriva kako ova momčad raste i sazrijeva. Voljni trenutak Zrinjskog do sada nije bio upitan ni na jednoj utakmici. Ipak, ono s čime Zrinjski može imati problema fizičko je opterećenje. Iako Zrinjski na papiru ima veliki broj igrača kao opciju, još uvijek dobar dio njih nije u pravoj rotaciji. Polako, ali sigurno, i to se mijenja. Ipak, teško je očekivati kako će trener Krunoslav Rendulić na ovoj utakmici, bez obzira na eventualni umor, dati priliku nekome iz drugog plana bez velikog razloga. U kombinaciji neće biti tek Tičinović, odranije i Barišić. Trener Rendulić požalio se na umor kod svoje momčadi, tu će činjenicu vjerojatno dosta pojačati činjenica što se utakmica igra u ponedjeljak u neobičnom terminu, pred prvenstvenu mini stanku, a sve to psihološki može utjecati na igrače željne odmora.

- Još jedna teška utakmica u nizu i s Veležom završavamo još jednu etapu. Momčad je jako umorna i nadam se kako će do utakmice doći k sebi. Očekivanja su uvijek najviša, bit će pun stadion i to je ono što nas raduje. To je fešta nogometa - kazao je govoreći o utakmici na stadionu Veleža trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Rendulić je rezonirao kako je Velež jako opasan protivnik. Istaknuo je koga se od protivničkih igrača najviše pribojava, a neizravno je dao i kompliment protivničkom treneru.

- Najopasniji pojedinac Veleža je Haskić, koji je njihov zaštitni znak i imaju jako dobro vodstvo. Ne bih navodio ostale pojedince. Očekuje nas jako teška utakmica - dodao je Rendulić.

Bh. momčadi ne igraju tako često europske utakmice. U Zrinjskom zato žive bajku. Osim derbija, tema u ovom klubu je još uvijek Legia.

- Jako dobro smo ušli u utakmicu. Ideja je bila opteretiti njihovu zadnju liniju, što smo dobro radili do prvog primljenog gola. Gledao sam snimku više puta i ne vidim elemente za najstrožu kaznu, ali sudac je tako odlučio i onda gubite 2:0 i teško je to okrenuti. Probali smo napraviti dodatni pritisak, donekle smo uspjeli, ali, eto, izgubili smo iz takvih dviju situacija koje su presudile. Naravno da Legia ima kvalitetu u Europi, gdje ćete takve pogreške skupo platiti - vratio se na tu utakmicu Rendulić.

Iz Nogometnog saveza BiH stigla je i nova kazna za Zrinjski. Klub u blagajnu NS-a BiH treba uplatiti 12.500 KM za razne ispade svojih navijača na domaćoj sceni. U europskim pak utakmicama za paljenje baklji, vatromet te druga, u najmanju ruku, neprimjerena ponašanja, te slabe organizacije Zrinjski će u ovom trenutku ostati bez najmanje 110.000 eura, što je veliki financijski udar za klub. Zrinjskom prijeti zatvaranje tribine za publiku na nekoj od sljedećih europskih utakmica. Domaća utakmica s Aston Villom za mostarski klub bit će, praktički, test-utakmica.

Premalo se govori

Ako UEFA-ini ljudi na toj utakmici primijete bilo što što izlazi iz pravilnika, Zrinjski bi neku od sljedećih europskih utakmica trebao igrati bez navijača. UEFA, za razliku od NS-a BiH, nema neku želju ponovno naplaćivati kazne klubovima, u jednom će trenutku Zrinjski, zbog hira što netko ima potrebu zapaliti baklju, biti brutalno kažnjen. U UEFA-i, u takvom smislu, nemaju problem "pokazati mišiće". Ovo je definitivno tema o kojoj se premalo govori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?