AUSTRALIAN OPEN

Novaka Đokovića opet optužili za pohlepu

17.01.2018.
u 17:07

- Sastali se jesmo mi igrači, ovdje u Melbourneu bila je dobra prilika za to, ali neke stvari izvučene su iz konteksta.

Jedna od glavnih priča u Melbourneu je povratak Novaka Đokovića nakon šestomjesečne stanke zbog ozljede lakta. Bivši broj jedan nije igrao još od četvrtfinala lanjskog Wimbledona kada je zbog ozljede morao predati meč Tomašu Berdichu.

Nakon toga nekoliko je puta odgađao povratak, ali ništa se od toga nije osjetilo u njegovu meču s Amerikancem Donaldom Youngom (62.). U furioznom stilu, kako samo on zna, Novak je pobijedio sa 6:1, 6:2, 6:4, za samo 112 minuta igre, sjajno se krećući po žestokom suncu.

Gledatelji su se zaželjeli bivšeg kralja, pogotovo australski Srbi koji su ga došli bodriti u velikom broju. Jedan od njih u jednom je trenutku doviknuo:

- Novače, požuri, moram na pivo!

Na pitanje kako se osjeća nakon povratničkog meča, Đoković je odgovorio:

- Kao da i nisam toliko pauzirao.

No, kako su neki britanski mediji javljali o tome da je Đoković navodno predložio formiranje sindikata igrača koji bi se borio za veće nagradne fondove, Srbin je veći dio presice potrošio na tu temu.

- Sastali se jesmo mi igrači, ovdje u Melbourneu bila je dobra prilika za to, ali neke stvari izvučene su iz konteksta. Nije bilo priče o štrajku, bojkotu ili nekim drugim radikalnim odlukama. Zapravo nikakva odluka nije donesena, samo smo o tome razgovarali. I nije bilo odvjetnika na tom sastanku - istaknuo je Đoković koji se založio da se nagrade povećaju tako da i onima izvan Top 20 bude bolje. No, mnogi su mu zbog toga pripisali pohlepu. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?