najbolji na svijetu

Nole: Moja obitelj puno se žrtvovala da bih ja mogao živjeti svoj san

Reuters/Pixsell
28.01.2019.
u 20:20

Đokoviću je kao pobjedniku pripao ček na 4,100.000 australskih dolara, što je nešto više od 2,5 milijuna američkih, čime se njegova turnirska zarada u karijeri približila brojci od nekad nezamislivih 130 milijuna USD.

Je li Denis Šapovalov bolji tenisač od Rafaela Nadala? Ako je suditi po uspješnosti njihova suprotstavljanja Novaku Đokoviću na ovogodišnjem Australian Openu, onda bi se i moglo tako reći. Kanađanin je u trećem kolu oduzeo set novom pobjedniku Melbournea (6:4), dok Španjolcu to u finalu nije pošlo za rukom. Nego je izgubio sa 3:6, 2:6, 3:6 za nešto više od dva sata igre, omogućivši tako Novaku rekordni sedmi naslov na Australian Openu čime je ovaj pretekao Roya Emersona i Rogera Federera koji imaju po šest trofeja. 

Nole zahvalio Vajdi

Nadal do finalnog meča nije izgubio ni set (Đoković dva), ali je u finalu izgubio ne samo set nego i meč. Naprosto nije mogao pronaći odgovor na sjajnu Đokovićevu igru, Srbina je bilo svugdje po terenu. Novi sraz teniskih genijalaca nije bio ni blizu tako uzbudljiv kao njihov finale iz 2012. na istom turniru kada je Đoković slavio nakon šest sati veličanstvene borbe. Ovaj put Đoković je bio u ulozi profesora, a Nadal je kao učenik morao odraditi lekciju tenisa. Jasno da finale zbog toga nije opravdao očekivanja.

- Nadali smo se neizvjesnom dvoboju, ali ga na žalost nismo dobili. Možda je rezultat finala za nekoga iznenađenje, za mene nije - zaključio je Eurosportov komentator Mats Wilander.

Novak je izgubio samo 13 poena na svom servisu, pogodio je 34 vinera (Nadal 21) i napravio samo devet neprisiljenih pogrešaka (Nadal 28). Čini se da nikad nije bio moćniji...

- Vajda, hvala ti što si se vratio. Hvala i ostalima u mom timu. Pozdravljam ovom prilikom svoju obitelj, suprugu Jelenu, sina Stefana i kćerku Taru. Puno im dugujem kao i dvojici braće koji su uvijek bili uz mene. Svi su se oni puno žrtvovali da bih ja živio svoj san - izgovorio je Đoković rečenice koje su bile više od kurtoazije. 

Nadal to nije mogao pratiti

- Nadal je bio tako siguran do finala da sam u ovaj meč morao ući potpuno spreman i maksimalno fokusiran. On je definicija borbenog duha i svaki trenutak opuštanja može biti fatalan u mečevima s njim - istaknuo je Đoković kojemu je naslov u Melbourneu ukupno 15. Grand Slam trofej, čime se približio Nadalu koji ih ima 17 i Rogeru Federeru s 20. Novaku će se u Parizu pružiti prilika da ponovi uspjeh iz 2016. kada je u istom trenutku u svojoj vitrini držao sve najveće pehare.

Rafa nije uspio postati prvi tenisač (u Open eri) koji je najmanje po dva puta osvajao svaki od četiri Grand Slam turnira. Priznao je da je to bila “nevjerojatna razina tenisa” koju on nije mogao pratiti. U najvećem teniskom rivalstvu svih vremena Đoković sada vodi s 28-25 u pobjedama, ali Đoković je dobio devet posljednjih mečeva.

Njemu je kao pobjedniku pripao ček na 4,100.000 australskih dolara, što je nešto više od 2,5 milijuna američkih, čime se njegova turnirska zarada u karijeri približila brojci od nekad nezamislivih 130 milijuna USD.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije