‘Jozića ledina’ dobila novi sjaj

Nogometno igralište po mjeri prvaka

26.06.2017.
u 12:00

Mjesna zajednica Ljubotići aktualni je prvak Lige mjesnih zajednica grada Širokog Brijega. Ljubotički nogometaši prije prošlogodišnjeg uspjeha tri su puta bili u finalu, a četvrti put trijumfirali su u velikom stilu. Brojne generacije Ljubotićana svoje nogometne vještine brusile su na legendarnoj “Jozića ledini”, improviziranom nogometnom igralištu koje bi se ljeti pretvaralo u prašnjavu tratinu, a na jesen i zimu u kaljužu.

Moderno igralište

No, aktivisti Mjesne zajednice Ljubotići i ljubotićki entuzijasti dali su si truda i novca kako bi “Jozića ledinu” pretvorili u moderno travnato malonogometno igralište po mjeri prvaka. Nasut je novi sloj zemlje kako ledina ne bi plavila, uzgojen je kvalitetan travnjak, postavljeni su golovi i zaštitna žičana ograda iz golova, uređen okoliš oko igrališta dugog 40, a širokog 20 metara. No, sve je trebalo proslaviti pa je pripremljena još jedna nezaboravna ljubotićka fešta. Nakon što su novi travnjak “isprobale” malonogometne momčadi iz Ljubotića, Kočerina i Crnih Lokvi te ljubotićki veterani i klinci na kojima ljubotićki nogomet ostaje, igralište je blagoslovio kočerinski župnik fra Mario Knezović.

Vesele priče

Potom su se uz hercegovački prismok i zlatne kapi ispredale vesele priče vezane uz legendarnu “Jozića ledinu”, ljubotićka finala, najbolje ljubotićke nogometaše koji su igrali i za NK Široki Brijeg i nekadašnju Mladost. Oni najstariji sjećaju se da je jedno vrijeme za ljubotićki Rudar igrao i Joja Brajković, nekadašnji reprezentativac Australije. Na fešti je, naravno, bio i ljubotićki nogometaš Bože Vukoja, lani najbolji igrač širokobriješke Lige mjesnih zajednica, koji je ovog ljeta potpisao profesionalni ugovor za NK Široki Brijeg. Najbolji igrač prošlogodišnjeg finala Ljubotićanin Zvone Vukoja nastupa za Neretvanac iz Opuzena. Ljubotićani se pripremaju za novu Ligu mjesnih zajednica. Trenirat će i na betonskom igralištu ispred škole, ali i na novoj travi “Jozića ledine”. Za svaki slušaj jer se finale igra na travi legendarne Pecare. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije