Nakon pobjede nad Širokim, već u četvrtak Plemići igraju u Konferencijskoj ligi

Nogometni praznik u Mostaru: Zrinjski - Aston Villa utakmica svih utakmica

storyeditor/2023-12-11/zzzz.png
12.12.2023.
u 15:39

Zrinjski u četvrtak (14. prosinca, 18.45) u posljednjoj, 6. utakmici grupne faze Konferencijske lige u skupini E dočekuje Aston Villu, piše Večernji list BiH.

Iz kolijevke nogometa

Bit će to nogometni spektakl kakav se dugo nije vidio u cijeloj Bosni i Hercegovini. Dugo neki klub iz BiH na domaćem terenu nije igrao utakmicu s klubom koji dolazi iz Engleske, kolijevke nogometa.

Mostarci će tako protivnika iz kolijevke nogometa upravo dočekati na domaćem terenu u još jednoj europskoj utakmici ove sezone. Aston Villa, protivnik Plemića u grupnoj fazi Konferencijske lige, u Engleskoj gazi sve prepreke. Proteklog je vikenda tako u Premiershipu pobijedila Arsenal s 1:0 i nalazi se u odličnom nizu.

Zrinjski se pak muči u domaćem prvenstvu, ne ide mu najbolje, ali ipak, nakon pobjede protiv Širokog Brijega na Mokrom docu (2:0), može računati na nešto više samopouzdanja. Nakon nedjeljne pobjede protiv momčadi trenera Marijana Budimira nogometaš Zrinjskog Slobodan Jakovljević osvrnuo se na nadolazećeg europskog protivnika teškog više od 500 milijuna eura.

- Pobijedili su sada Arsenal, nešto prije toga i Manchester City. Igraju odlično u ovom trenutku, dominantni su u svojoj ligi. Zatvaramo posljednje kolo pred našim navijačima. Neka to bude dobar spektakl - kazao je stoper Zrinjskog.

Dok u Zrinjskom uporno ističu kako je fokus na prvenstvu te kako je Europa i ovom trenutku nešto gotovo sporedno, od takvog pristupa trebali bi što prije odstupiti. Utakmica s Aston Villom trebala bi biti nogometni praznik za cijeli bh. nogomet, a ne samo za Zrinjski i grad na Neretvi. Jedinstvena je prilika za promociju igranja s vrhunskom momčadi.

Iako Zrinjski u rezultatskom smislu ne može napraviti više ništa u svojoj skupini Konferencijske lige, ova je utakmica upravo nagrada koju je momčad zaradila za sve što je napravila u protekloj sezoni. Sve ono što neki klub učini u domaćem prvenstvu, čini upravo zbog toga da dođe u priliku igrati ovakve utakmice u Europi. Ulog za Zrinjski u svakom je slučaju jako velik.

Minimalan poraz

Stoga, smatramo, nije dobro isticati kako takve utakmice nisu tako važne kao domaće prvenstvo u ovom trenutku. Upravo suprotno - utakmica s Aston Villom prevažna je za Zrinjski, ovo je utakmica s koje taj klub može ići na višu razinu. Podsjetimo, Zrinjski je na gostovanju kod Aston Ville poražen s minimalnih 1:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?