Ženski nogomet

Nogometašice ŽNK Brotnjo Čitluk imaju realne izglede za plasman u 1. ligu FBiH

13.01.2018.
u 11:00

Sve većom popularnošću ženskog nogometa u svijetu, razvoj ovog sporta je vidljiv i u Hercegovini, gdje smo razgovarali s ljudima u ŽNK Brotnjo Čitluk, koji se natječe u 2. ligi FBiH i koji već u drugoj sezoni od osnivanja postiže odlične rezultate.

Značajan iskorak

- Nakon jesenskog dijela prvenstva sezone dijelimo prvo mjesto, s realnim izgledima za plasman u Prvu ligu Federacije BiH. U ovoj sezoni smo napravili značajan iskorak plasiravši se u četvrtfinale nogometnog KUP-a BiH, koje je na rasporedu krajem ožujka 2018. godine, dok se nastavak jesenskog dijela i borba za ulazak u viši stupanj natjecanja nastavlja sredinom travnja. Sretni smo i ponosni na naše djevojke kojima je nogomet, pored školskih, fakultetskih i poslovnih obveza, prirastao srcu i koje sebe vide u raznim reprezentativnim reprezentacijama u skoroj budućnosti. Uz sve ovo imamo i najbolju strijelkinju lige Manuelu Dedaj sa 6 pogodaka u prvenstvu i dva pogotka u Kupu BiH. Imamo podršku lokalne zajednice i potpora klubu jača iz dana u dan te će klub u idućem razdoblju nastaviti s razvojem kako bi se mogli nositi s trenutačno razvijenijim i većim središtima koja nas očekuju u idućim godinama. Trenutačno klub ima seniorsku ekipu za koju igraju djevojke od 13 do 24 godine. Želja nam je privući što veći broj djevojaka koji će sa stručnim trenerima usavršavati nogometne vještine i pokazati da nogomet nije samo za muškarce, kazao nam je Dane Bevanda, predsjednik kluba. Manuela Dedaj je kapetanica kluba i najbolja strijelkinja lige. U Ženskom nogometnom klubu Brotnjo ima još dosta nogometašica koje mogu vremenom pokazati još veću kvalitetu. Sljedeći korak koji će imati čitlučki klub bit će povaćavanje masovnosti. Cilj je idućih mjeseci na ženski nogomet privoliti i veći broj zaniteresiranih djevojaka.

Upis u školu nogometa

- Početkom ožujka planiramo vršiti i upis novih članova. Nadamo se kako ćemo s tom akcijom podići broj članova u našem klubu. Trenutačno imamo samo jednu reprezentaciju igračica. U klubu u ovom trenutku imamo 35 nogometašica, a cilj nam je još više djevojaka privući u naš nogometni kolektiv kako bismo vremenom rasli, zaključio je na koncu 
Bevanda. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije