nogomet za žene

Nogometašice SFK 2000 svladali Eminu s 1:0 i osvojile Kup BiH

Foto: NSBiH
1/10
24.05.2023.
u 20:30

Igračice SFK 2000 Sarajevo pobijedile su danas u Zenici mostarsku Eminu s 1:0 u finalu Kupa Bosne i Hercegovine za seniorke, te su nakon titule u prvenstvu osvojile i drugi trofej ove sezone.

Meč je odigran u lijepom ambijentu pred solidno ispunjenim tribinama zeničkog Trening centra. Prvu priliku imala je Emina u 4' kad je Merima Gradinović izašla sama pred gol Sarajki, ali nije bila precizna. Sličnu situaciju dvije minute poslije imala je Maja Jelčić na drugoj strani, ali ni ona nije bila uspješna.

Foto: NSBiH

Do kraja prvog poluvremena viđena je izjednačena igra bez izglednijih prilika za pogodak sve do 45' kad „bordo“ tim dolazi do prednosti. Dajana Spasojević je centrirala sa desne strane, a Minela Gačanica sa peterca glavom postiže gol, priopćio je Nogometni savez BiH.

U drugom poluvremenu terensku inicijativu i više pokušaja imala je sarajevska ekipa, ali se rezultat više nije mijenjao.

Po završetku utakmice trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem je izjavila:

„Sretni smo zbog još jednog osvojenog trofeja. Možda nam je nedostajalo malo motivacije pa nismo bili na razini na kojem smo navikli, ali i igračice Emine su igrale bolje nego u prethodne dvije naše međusobne utakmice. Na kraju, najvažnije za nas je da smo pobijedili. Čestitam igračicama i stručnom stožeru. Bilo je ovo pravo finale i vjerujem da je i publika mogla uživati u kvalitetnom nogometu. Čestitke i NS/FS BiH na odličnoj organizaciji finalne utakmice. Atmosfera je također bila odlična i publika je napravila predivan ambijent što je dalo posebnu draž ovom finalu.“

Foto: NSBiH

Pehare i medalje finalistima uručili su v.d. generalni tajnik NS BiH Adnan Džemidžić i član Komiteta za natjecanje Vladimir Glavaš.

Emina: Indira Faković, Andrea Čule, Tea Pedić, Veronika Terzić, Elma Husić, Nina Pupić, Merima Gradinović, Zerina Piskić, Maja Hrelja, Lorena Čondra (65. Nafija Rahmanović), Šejla Selimović. Trener: Zijo Tojaga.

Foto: NSBiH

SFK 2000 Sarajevo: Envera Hasanbegović, Gloria Slišković, Đula Velagić, Marija Ana Milinković, Maja Jelčić, Alisa Spahić (37. Alma Krajnić), Minela Gačanica (89. Kristina Tanasković), Amela Kršo, Marija Aleksić, Dajana Spasojević (72. Amira Spahić), Andrijana Trišić. Trenerica: Samira Hurem.

Foto: NSBiH

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije