ZENICA

Nogometašice SFK 2000 Sarajevo trijumfom protiv bijeljinskog Radnika Bumerang s 5:1 osvojile Kup BiH

22.05.2024.
u 21:01

Nogometašice SFK 2000 Sarajeva svladale su danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici u finalu Kupa BiH bijeljinski Radnik Bumerang s 5:1 (3:0), čime su osvojile jubilarni 20. trofej Kupa BiH.

Strijelci su bili Dajana Spasojević (13), Ajla Zukić (38), Zerina Piskić (44), Nikolina Vujadin (71) i Alisa Spahić (74) za Sarajevo, dok je jedini gol za bijeljinski tim postigla Amina Mujanović u drugoj minuti sudačkog dodatka ove utakmice.

Sarajke su, predvođene trenericom Samirom Hurem, ove sezone osvojile i 22. titulu prvaka BiH pa su se i ove sezone okitile dvostrukom krunom na domaćoj sceni.

- Čestitam igračicama i stručnom stožeru na ovom uspjehu. Odigrali smo lijepu utakmicu. U prvenstvu dominiramo, imamo veliku prednost u odnosu na protivnike pa je i normalno da dođe u određenim trenucima i do opuštanja.

To je razlog što je igra u drugom poluvremenu malo „pala“. Raduje me i igra mladih igračica Radnika. One su i kod visokog rezultata nastavile igrati svoju igru i pokazale su da imaju kvalitet. U budućnosti sigurno možemo očekivati još jači Radnik.

Utakmica je bila dobra i za publiku koja je napravila lijep ambijent u Trening centru. Možemo sumirati da je danas bio praznik ženskog nogometa u Zenici - kazala je u izjavi za službenu stranicu NSBiH trenerica Sarajeva Samira Hurem.

Pehare i medalje igračicama uručio je član Komiteta za natjecanje NS BiH Vladimir Glavaš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije