ženski nogomet

Nogometašice Emine i SFK 2000 u srijedu igraju finale Kupa BiH u Zenici

NSBiH
22.05.2023.
u 17:56

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine za nogometašice u sezoni 2022/23. u kojem će se sastati mostarska Emina i SFK 2000 Sarajevo, bit će odigran 24. svibnja u 17.00 sati u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Iste ekipe sastale su se u prošlogodišnjem finalu i tada je uspješniji bio sarajevski tim, prioćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Uoči ovosezonske finalne utakmice trener Emine Zijo Tojaga smatra da finalni meč Kupa BiH predstavlja posebnu čar, jer se sastaju trenutno dvije najbolje ekipe u državi.

- Radili smo naporno kako bismo se pripremili za ovu utakmicu i iskoristili sve naše potencijale na terenu. Ovaj susret je prilika da pokažemo našu hrabrost, vjeru i zajedništvo, i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat - kazao je Tojaga. 

Trenerica SFK 2000 Sarajevo Samira Hurem očekuje lijepu utakmicu najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini.

- Sigurno da su obje ekipe motivirane da dođu do trofeja u Kupu. Oba tima su ove sezone najviše pokazala i u prvenstvu i Kupu, što je odlična preporuka i za publiku da dođe i uživa u kvalitetnom nogometu. Naš cilj je 'dupla kruna'. Vjerujem u svoje igračice i očekujem da ostvarimo taj cilj - kazala je Hurem. 

Utakmicu će suditi Merima Čelik iz Sarajeva, pomagat će joj Merima Tanović Čamo iz Mostara i Tamara Došen iz Prijedora, dok je četvrta sutkinja Tanja Račić iz Banja Luke. Izaslanica će biti Midheta Spahić Galešić iz Donjeg Vakufa, a promatrač suđenja Adnan Alispahić iz Zenice.

Utakmicu Emina - SFK 2000 Sarajevo moći će se pratiti uživo na YouTube kanalu NSBiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije