NAKON NEDAVNOG KAOSA

Njemačka će se ponovno zabijeliti: Najavljeno 50 centimetara novog snijega

snijeg
LOUISA OFF/REUTERS
14.12.2023.
u 20:36

Lokalno je moguće, navode meteorolozi, i do 50 centimetara snijega. Osim toga, niske temperature očekuju se tijekom noći na sjeveru i sjeveroistoku zemlje, a na tom području upozorava se na opasnost od skliskih uvjeta na prometnicama

Nakon snježnog kaosa koji je zavladao prije gotovo dva tjedna u Njemačkoj, meteorolozi najavljuju kako se u idućim danima očekuje novi nanosi oborina. U dijelovima se očekuje i do 50 cm snijega, javlja Fenix Magazin, a već u noći sa srijede na četvrtak očekuju se novi nanosi snijega na sjeveroistoku zemlje, u središnjoj Njemačkoj te u Alpama, gdje već dulje vrijeme pada snijeg. 

Kako se najavljuje, doći će do kratkotrajnog smirivanja vremena, a već je sada zabilježena bolja situacija s poplavama na jugu države. Ipak, očekuje se u idućim danima i spuštanje snježne granice. U četvrtak se, najavljeno je, očekuje oblačno vrijeme, a snijeg će padati u gorju i dalje. U Alpama će padati kontinuirano, a popustit će tek u petak.

Na tom području se tako snježna granica spušta na 800 metara visine, dok se do petka navečer očekuje 15 do 30 centimetara snijega. 

Lokalno je moguće, navode meteorolozi, i do 50 centimetara snijega. Osim toga, niske temperature očekuju se tijekom noći na sjeveru i sjeveroistoku zemlje, a na tom području upozorava se na opasnost od skliskih uvjeta na prometnicama. Inače, pretprošlog je vikenda pala velika količina snijega na području Njemačke. Čitatelji su nam javljali kako je na područjima vladao prometni kaos, a poteškoće u prometu vladale su na cijelom jugu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije