euro 2020

Nizozemska u osmini finala, junak Dumfries zabio i izborio jedanaesterac protiv Austrije

Piroschka van de Wouw/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Hina, Ivan Halar
17.06.2021.
u 23:10

Depay je bio precizan s bijele točke za vodstvo domaćina u 11. minuti., a Dumfries je pogotkom zaključio brzu kontru u 67. minuti.

Nogometna reprezentacija Nizozemske osigurala je plasman u osminu finala EP-a nakon što je u dvoboju 2. kola C skupine u Amsterdamu pobijedila Austriju sa 2-0. Golove za drugu pobjedu "Oranja" zabili su Memphis Depay (11-11m) i Denzel Dumfries (67).

Austrijanci su bili oslabljeni jer nisu mogli računati na suspendiranog Marka Arnautovića, strijelca jednog pogotka, koji je kažnjen jednom utakmicom neigranja zbog vrijeđanja Alioskog. U ranije odigranom susretu nogometaši Ukrajine svladali su sa 2-1 reprezentaciju Sjeverne Makedonije. Ukrajina je povela u 29. minuti pogotkom Andrija Jarmolenka, a na 2-0 je povisio Roman Jaremčuk u 34. minuti. Na 2-1 je smanjio Ezgjan Alioski u 57. minuti, poslavši odbijenu loptu u mrežu nakon što mu je Buščan obranio kazneni udarac. Ukrajinci su mogli povećati prednost u 84. minuti, ali je Stole Dimitievski obranio kazneni udarac Ruslanu Malnikovskom.

Nakon dva kola na ljestvici vodi Nizozemska sa šest bodova, Austrija i Ukrajina imaju po tri boda, a na začelju je Sjeverna Makedonija s dva poraza. U posljednjem kolu 21. lipnja se sastaju Nizozemska - Sjeverna Makedonija (Amsterdam) i Ukrajina - Austrija (Bukurešt)

Sastavi

Nizozemska: Stekelenburg; Dumfries, de Vrij, de Ligt, Blind, van Aanholt; De Roon, Wijnaldum, de Jong; Weghorst, Depay.

Austrija: Bachmann; Ulmer, Hinteregger, Dragović, Lainer; Alaba, Laimer, Schlager, Baumgartner; Sabitzer, Gregoritsch.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije