nk vitez

Nisu ispunili očekivanja, ali ni obećanja

12.04.2016.
u 13:03

Nogometaši Viteza, na čelu sa stručnim stožerom, iznevjerili su nadanja, očekivanja i dana obećanja pred susret s već otpisanim susjedom Travnikom. Jer, nadigrani su i zasluženo uvjerljivo pobijeđeni (3:1) uz naznaku kako su Travničani u pet proljetnih kola zabili samo jedan, a Vitezu su zabili čak tri gola. I umjesto “otvaranja vrata raja”, nakon poraza od Travnika, ponovno su pred “vratima pakla”, u poziciji koja je puno manje obećavajuća nego što je to bilo pred gostovanje kod susjeda Travnika. Istina, Vitežani su zadržali dobro osmo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, no sada im za vratom daleko jače pušu Slavija (30 bodova), Mladost (30), Olimpic (27) i Borac (25), a u idućem kolu u goste im stiže snažno Sarajevo, piše Večernji list BiH. Nakon Sarajeva slijedi gostovanje kod Zrinjskog, pa u Vitez dolazi Čelik…

Teška situacija

Situacija je teška, ali ne i bezizlazna. Jer, još je uvijek sve u rukama Vitežana i čini se kako bi ih 6 osvojenih bodova (uz sadašnji 31) u 6 utakmica, koliko je ostalo do kraja prvenstva, ostavilo u ligi.

Da se zaključiti kako su nogometaši Viteza bili presamouvjereni pred susret u Travniku, a na to, ne samo protiv Travnika, nikako nemaju pravo jer prepotencija i samouvjerenost uvijek se vraćaju kao bumerang, što je potvrdio i ovaj susret. Uz to, objektivno gledajući situaciju, Vitez nema ni kvalitetu te razine kako bi bilo koga u Premijer ligi, bez kazne, mogao podcjenjivati. Jer, u Travniku su imali sve, dobro suđenje, trostruko, četverostruko veći broj navijača od svog domaćina, imaju bolju i kvalitetniju momčad, motiviranost je morala biti na njihovoj strani… Nažalost, ništa od toga nisu iskoristili, a tu navodnu kvalitetu ne samo da nisu opravdali nego su se čak i osramotili. Potpuno su zasluženo izgubili, a tek nekolicina igrača Viteza igrom u Travniku bila je na granici zadovoljavajućeg , svi drugi su zakazali. No sada, u ovakvoj situaciji, nije vrijeme za bilo kojeg igrača ili, pak, stručni stožer, na bilo koji način “čerečiti”.

Nesmotrena igra

Nogometaša koji bi dali svoj komentar utakmice u Travniku nije bilo, dobili su slobodnu nedjelju i ponedjeljak (jesu li i zaslužili ?), razišli su se “kao rakova djeca”, a nakon utakmice pomoćni trener Jasmin Džidić je kazao:

- Nesmotrenom igrom kumovali smo ovom teškom porazu. Zašto su igrači Travnika, koji su u bezizlaznoj situaciji kada je u pitanju borba za ostanak u Premijer ligi, bili motiviraniji, agresivniji, odlučniji od naše momčadi, razriješit ćemo u svojoj svlačionici prilikom analize ovoga susreta. Još uvijek ništa nije izgubljeno, u subotu nam u goste dolazi aktualni državni prvak Sarajevo, a nama su bodovi potrebni “kao kruh nasušni”, kazao je Džidić, ma što ovakvom izjavom mislio i najavljivao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?