Teror odgodio nogomet:

Ništa od susreta Belgije i Portugala

teror
REUTERS/PIXSELL,
23.03.2016.
u 14:05

Belgijski nogometni savez objavio je kako je odgođena prijateljska utakmica protiv Portugala koja je bila na rasporedu 29. ožujka na stadionu Roi Baudouin u Bruxellesu.

- Na zahtjev gradskih vlasti odlučili smo odgoditi utakmicu protiv Portugala. Svi navijači koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca - objavio je belgijski savez.

Belgijci nisu htjeli riskirati nakon nedavnih terorističkih napada na zračnu luku i podzemnu željeznicu u kojima su bombaši samoubojice ubili preko 30 ljudi.

foto: REUTERS1/19

Fanatični islamisti i zveli su napad u Bruxellesu samo četiri mjeseca nakon masakra u Parizu gdje je jedan od terorista namjeravao ući na Stade de France i aktivirati bombu tijekom utakmice Francuske i Njemačke.

Zaustavili su ga na ulazu na stadion gdje je bilo 80.000 ljudi, a među njima i francuski predsjednik Francois Hollande.

foto: REUTERS/PIXSELL1/5

Eksplozija se čula i u prijenosu uživo, a nakon utakmice zavladao je kaos jer policija iz predostrožnosti nije puštala navijače. Tada su mnogi otvorili temu o mogućoj odgodi Eura u Francuskoj, a Uefa je objavila da razmišlja o utakmicama pred praznim tribinama što bi bio svojevrsni presedan u nogometnoj povijesti.

- Nakon događaja u Bruxellesu, Uefa želi potvrditi svoju posvećenost u organizaciji osiguranja za nadolazeće Europsko prvenstvo. Naše sigurnosne službe garantiraju najveću moguću sigurnost - objavila je Uefa nakon terorističkih napada.

Odgođena utakmica protiv Portugala druga je u nizu koju su Belgijci otkazali zbog terorizma. Nakon krvavih napada u Parizu Belgija je trebala igrati sa Španjolskom, odlučeno je kako je bolje otkazati utakmicu u strahu od novih napada.

"Otkazivanje Eura bio bi razlog za slavlje tih kukavica"

Francuski premijer Manuel Valls gostovao je na radiju u programu "Europe 1". Na pitanje o mogućem otkazivanju Eura, Valls je rekao:

- Ne! Tako bi priznali poraz, a teroristi bi pobijedili. Moramo stvoriti najbolje moguće uvjete za održavanje Eura - rekao je Valls.

S njim se složio i francuski ministar sporta.

- Odgoda ili otkazivanje Europskog prvenstva bila bi razlog za slavlje tim kukavicama. U ovakvim vremenima ne smijemo povećavati dozu straha. Što se tiče sigurnosti na Euru, jamčim da stanje ne može biti bolje nego što je - rekao je Thierry Braillard.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije