TRANSFER KARIJERE

Nikola Vlašić u West Ham za 30 milijuna eura! Zarađivat će pravo bogatstvo

30.08.2021.
u 09:48

Također, važno je napomenuti da bi Vlašić trebao potpisati šestogodišnji ugovor.

Glavna priča prijelaznog roka, kada su hrvatski nogometaši u pitanju, trebala bi se dogoditi u sljedeća 24 sata, barem tako sugeriraju informacije koje dolaze s Otoka.

Naime, engleski mediji su ponudili informaciju prema kojoj bi Nikola Vlašić iz moskovskog CSKA, u transferu vrijednom 30 milijuna eura, trebao potpisati šestogodišnji ugovor za West Ham. O tome se već pisalo prije nekoliko dana, a uvjet za Vlašićev dolazak bio je da West Ham odustane od kupnje Jesseja Lingarda. To se, čini se, na kraju i obistinilo.

Donijet će širinu

– Moyes traži igrača koji bi mu donio širinu u momčadi, budući da ga ove sezone čeka i Europa liga. West Hamov trener jako želi Vlašića, koji je jako napredovao od 2017., kad je neuspješno došao u Everton. Ovaj 23-godišnji hrvatski reprezentativac igrao je na Euru i u West Hamu vjeruju da je sad spreman za zahtjeve Premiershipa. Posao s Rusima blizu je finalizacije, a West Ham bi trebao platiti 30 milijuna eura te još osam milijuna u sklopu bonusa – piše Guardian i nastavlja: – West Ham je razmatrao kupnju Jesseja Lingarda od Uniteda, s obzirom na to da je engleski reprezentativac briljirao prošle sezone te da neće igrati kod Solskjaera. No klub je odustao jer mu je 30 milijuna eura bilo previše, a za taj novac radije će dovesti pet godina mlađeg Vlašića, koji mu se definitivno više isplati. Moyes mjesecima govori da mu treba veća konkurencija u napadu, gdje se oslanja samo na Michaila Antonija, koji igra sjajno, ali često je ozlijeđen. Špicu ne može naći pa se orijentirao na poziciju polušpice i tu vidi Vlašića kao rješenje. Također, važno je napomenuti da bi Vlašić trebao potpisati šestogodišnji ugovor, a po sezoni će zarađivati četiri milijuna eura. Prema informacijama iz Londona, Vlašić je svoje uvjete s West Hamom već dogovorio. Podsjetimo, Nikola je iz Hajduka 2017. godine otišao u Everton za 11 milijuna eura.

Igrač budućnosti

Godinu dana kasnije Englezi su ga poslali na posudbu u CSKA, koji je napravio pametan potez otkupivši njegov ugovor za 15,7 milijuna eura. Naš reprezentativni veznjak trenutačno je u gotovo svim taktičkim postavkama izbornika Zlatka Dalića i igrač je na kojeg u budućnosti možemo računati. Inače, Vlašića se posljednjih mjeseci često povezivalo s Milanom, no taj posao sada očito otpada. Već otprije poznato je da će West Ham u prvom kolu Europske lige, 16. rujna, igrati protiv Dinama.

Pored Lovre Majera, koji je otišao u Rennes, i Josipa Juranovića (Celtic), Vlašić je treći hrvatski nogometaš koji je u ovom prijelaznom roku promijenio klub.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije