klub objavio

Nikola Kalinić službeno u Hajduku! 'Bio sam svugdje, ali Hajduk je za mene najveći'

Foto: HNK Hajduk
1/2
07.02.2022.
u 07:53

Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba - poručio je Kalinić

Nikola Kalinić (34) je prešao u Hajduk. 'Bijeli' su dobili veliko napadačko pojačanje, a klub je objavio i službeni video koji možete pogledati OVDJE

HNK Hajduk s iznimnim zadovoljstvom može potvrditi da će naša prva momčad u nastavku sezone biti jača za Nikolu Kalinića koji se nakon više od 13 godina vraća na Poljud i preuzima svoj broj 9! Nikola u Hajduk stiže u 34. godini kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hellas Veronom, stoji na službenoj stranici kluba.

Foto: HNK Hajduk

Kalinić je još u nedjelju ušao s klupe u dvoboju Verone i Juventusa, a u utorak je na rasporedu njegov dolazak i predstavljanje u Splitu. Kalinić je Hajdukovo dijete, prošao je sve uzrasne kategorije Akademije kluba i postao jedan od njenih prepoznatljivijih proizvoda u novijoj povijesti Kluba. Za prvu momčad Bijelih odigrao je ukupno 79 službenih utakmica te je pri tom zabio 44 pogotka. U sezoni 2007./2008. postigao je 17 pogodaka, a u sljedećoj sezoni 15 puta se upisao u strijelce. 

S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn. U bogatoj karijeri igrao je za ukrajinski Dnipro, zatim za talijanske prvoligaše Fiorentinu, AC Milan i Romu te za španjolski Atletico Madrid. U karijeri je postigao preko 170 golova u službenim utakmicama i upisao preko 50 asistencija za svoje suigrače.

- Svi vrlo dobro znamo o kakvom se ostvarenom nogometašu radi, igrao je za neke od najvećih svjetskih klubova u najjačim ligama na najvišem nivou nogometne kvalitete. Od prvog trenutka pregovora vidjela se njegova odlučnost i interes za povratkom, kao i želja da bude dio našeg projekta stvaranja jakog Hajduka. Nikola se sada vraća u svoj klub, vraća se prepun motivacije da nam pomogne u borbi za trofeje. To dovoljno govori o kakvoj se osobi radi jer je usprkos izdašnijim ponudama i mogućnosti da ostane u Italiji, odabrao povratak u svoj nogometni dom. Njegova pojava, osobnost te na koncu ono najbitnije, a to je nogometna kvaliteta, donijet će jako puno našoj momčadi. Ne samo u nogometnom smislu, nego i u smislu uzora, lidera i osobe koja će pomoći cijeloj ekipi da se digne na veću nogometnu razinu - ovako je sportski direktor Mindaugas Nikoličius opisao Hajdukovu devetku. 

Nikola nije krio zadovoljstvo zbog povratka u bijeli dres. 

- Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani. Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba - poručio je Kalinić. 

Službeno predstavljanje Nikole Kalinića bit će u utorak u 12 sati na konferenciji za medije koja će se održati na Poljudu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije