MÜNCHEN

Niko Kovač na Bayernovim treninzima uveo novitet: uvijek to uvježbavaju

Reuters/Pixsell
20.07.2018.
u 18:15

Kovač od svojih nogometaša traži da se nadopunjavaju u obrani, napadači moraju pomagati veznim igračima, koji, pak, moraju pomagati braničima

Niko Kovač posebno je zanimljiv njemačkim medijima otkada vodi Bayern. U televizijskom programu Sport 1 detaljno je analiziran novi način treninga bivšeg hrvatskog izbornika, na što se igrači moraju priviknuti. 

Kovačevi treninzi traju dva sata, a počinju s tri kruga zagrijavanja. Igrači se zatim istežu te nastavljaju sa sprintevima i vježbama koordinacije. 

Kovač posebno uvježbava prekide, a najviše udarce iz kuta. To je najveća novost na treningu bavarske momčadi.

- Te situacije mogu usmjeriti utakmicu u određenom smjeru - istaknuo je Bayernov trener.

Kovač od svojih nogometaša traži da se nadopunjavaju u obrani, napadači moraju pomagati veznim igračima, koji, pak, moraju pomagati braničima. Momčad uvježbava u sustavu igre 3-4-3 i 4-3-3.

Na treningu o svemu odlučuje Niko Kovač, dok pomoćnici Robert Kovač i Peter Hermann samo asistiraju. Bayernov trener često s igračima sudjeluje u raznim igrama s loptom kao što je dodavanje iz prve u krugu. Tako igrači najbolje vježbaju kako se brzo riješiti lopte.

- Prije svega, u srcu sam nogometaš. Dečki su motiviraniji kad je trener u sredini i učinit će sve da ga zadrže tamo - kaže Niko Kovač.

U prijateljskoj utakmici u subotu Kovač će prvi put voditi Bayern i to protiv PSG-a, susret se igra u Klagenfurtu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije