MUPTŽ:

Nije bilo privedenih, ozlijeđena četiri zaštitara

neredi
Foto: FENA
10.03.2016.
u 11:40

U jučerašnjim incidentima tijekom nogometne utakmice Kupa BiH na Tušnju između Slobode i Sarajeva, nije bilo privedenih navijača gostujuće ekipe - izjavio je za Fenu portparol MUP-a Tuzlanske županije Izudin Šarić.

- Nije evidentirano ni kako je bilo ko zatražio liječničku pomoć, jer bi nam Dom zdravlja morao prijaviti svaki takav slučaj. Jedino imamo informaciju kako su povrijeđena četiri zaštitara od kojih jedan teže - kazao je Šarić.

U agenciji koja je osiguravala utakmicu nisu željeli davati bilo kakve informacije o ovom događaju, pa ni o tome kako li su njihovi djelatnici ozlijeđeni u sukobima s pripadnicima navijačke skupine Horde zla iz Sarajeva.

Šarić je rekao kako su sarajevski navijači došli u Tuzlu jednim autobusom i u 7-8 kombija, te kako ih je ukupno bilo oko 300, računajući i na veći broj navijača Sarajeva s područja Tuzlanske županije, prenosi Fena.

Što se osiguranja tiče, u Slobodi su potvrdili kako je angažirano više od 200 policajaca, pripadnika Jedinice za specijalne namjene i zaštitara koji su jedini sudjelovali u fizičkim sukobima s navijačima, što se vidi na videosnimkama s utakmica.

Navode također kako su dan ranije s predstavnicima Sarajeva dogovarali detalje u vezi s dolaskom navijača, te kako im je poslato 400 ulaznica za utakmicu za ulazak na tuzlanski stadion.

Kako Fena doznaje, utakmici je prisustvovao i Marko Dominković iz Orašja, u svojstvu predstavnika Komesarijata za sigurnost NSBiH, koji će o događajima na Tušnju podnijeti iscrpan izvještaj. Sigurno je kako će akteri nemilih događaja ili njihovi "pokrovitelji" biti drastično kažnjeni, ali i oni koji su u organizaciji utakmice napravili propuste.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije