Premijer liga

Ni Željo ne može pobijediti Mladost

mladost
17.09.2016.
u 17:53

Nogometaši Željezničara gostovali su ekipi Mladosti u utakmici devetog kola Premijer lige BiH, a na kraju nije bilo golova. Željezničar u Kaknju nije pružio posebno dobru igru, a ove sezone razigrana Mladost smogla je snaga da parira gostima iz Sarajeva, pa je zasluženo osvojila novi bod, piše sportsport.ba. Uzme li se u obzir bod iz prošlog kola protiv Slobode na Tušnju, Kakanjci svakako imaju razloga za zadovoljstvo. 

U petoj minuti Jahić šutira nakon prvog kornera za goste, ali nije bio precizan. U 20. minuti goste je zadesila nesreća, pa se ozlijedio Jahić, kojeg je zamijenio Boccaccini. Veliku šansu imao je Željezničar, Križman je pucao poslije ubačaja s desne strane, ali lopta ide pored gola.  

Ubrzo je Mladost uzvratila, ali je 30. minuti, ali je Kjosevski odbranio udarac Brkića s 10 metara. Najbolju šansu na meču je imao Lendrić, kada se u 42. minuti sjajno oslobodio svog čuvara, iz blizine pucao, ali Hadžić spašava gol Mladosti. I u nastavku nije bilo puno uzbuđenja, te se igralo uglavnom između dva šesnaesterca.  

Brkić je u 53. minuti imao jedan pokušaj, na drugoj strani Blagojević neprecizan iz slobodnjaka. Kosorić je u 82. minuti imao fantastičnu priiku, glavom je snažno šutirao nakon ubačaja iz kornera, ali je Hadžić izrastao u junaka utakmice i spasio Kakanjce poraza. Nakon devet kola, Mladost je drugoplasirana sa 15 bodova, dok je Željezničar osmi sa 12 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?