PREGAZIO RUUDA

Nevjerojatni Nadal po 14. put osvojio Ronald Garros i još malo pobjegao Đokoviću

Rafael Nadal
BENOIT TESSIER/REUTERS
Autori: Hina, Vecernji.hr
05.06.2022.
u 17:43

Nadal je još poboljšao svoj rezultat na vječnoj listi osvajača Grand Slam turnira. Ovo mu je rekordni, 22. naslov, a Roger Federer i Novak Đoković imaju po 20

Španjolski tenisač Rafael Nadal po 14. put osvojio je Roland Garros. Nadal je u svom 14. finalu uvjerljivo slavio protiv Norvežanina Caspera Ruuda koji je u polufinalu izbacio Marina Čilića.

Španjolac je danas bio bolji sa 6:3, 6:3 i 6:0. Nadal je tako još poboljšao svoj rezultat na vječnoj listi osvajača Grand Slam turnira. Ovo mu je rekordni, 22. naslov, a Roger Federer i Novak Đoković imaju po 20.

Podsjećamo, Nadal je ove godine u četvrtfinalu Roland Garrosa izbacio Đokovića. No, pitanje je što će sada biti s Nadalom koji ima problema s ozljedama. Neki strani mediji špekuliraju da bi mogao uzeti pauzu ili se čak umiroviti budući da ima velikih problema sa stopalom.

Nadal je nakon finala najavio konferenciju za medije na kojoj će se znati više o njegovim planovima. Do naslova s 36 godina Španjolac je postao i najstariji pobjednik Roland Garrosa u Open eri, do titule je stigao sa 36 godina oborivši rekord sunarodnjaka Andresa Gimena koji je 1972. godine osvojio Roland Garrosu sa 34 godine.

Također, Nadal je prvi put u svojoj karijeri u istoj sezoni osvojio Australian Open i Roland Garros. Iako do sada nisu igrali jedan protiv drugog, Španjolac i Norvežanin se dobro poznaju, jer Ruud od 2018. godine trenira u Nadalovoj akademiji na Mallorci. 

Za 23-godišnjeg Norvežanina ovo je bilo prvo Grand Slam finale, a do sada nikada nije prošao dalje od četvrtog kola na nekom od četiri najveća svjetska turnira. Prije Ruuda, posljednji Skandinavac koji je igrao finale nekog Grand Slama bio je Šveđanin Robin Soderling na Roland Garrosu 2010. godine. I njega je zaustavio Nadal.

Nadal je sjajno ušao u finale. Poveo je 2:0 uz rani break, no Ruud je već u trećoj igri vratio izgubljeni servis. Međutim, njegova radost je kratko trajala. Nadal radi novi break za 3:1 i potom je mirno obranio prednost za 6:3 i 1:0 u setovima.

Norvežanin je bolje ušao u drugi set. U četvrtom gemu je napravio break za vodstvo 3:1, međutim to je bilo sve od njega u ovom setu. Nadal je odgovorio fantastičnom serijom 5:0 uz dva oduzeta servisa za 6:3 u drugom setu.

U trećem setu se igra mladog Norvežanina posve raspala. Nadal je projurio setom rezultatom 6:0 i španjolsko slavlje na Court Philippe Chatrieru je moglo početi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije