vaterpolo

Neum: Održan X. Memorijalni turnir „Ivica Bačić“

Foto: Općina Neum
1/3
17.08.2019.
u 13:44

Proteklih dana u Neumu se održao X. Memorijalni vaterpolo turnir „ Ivica Bačić“, u spomen na osnivača Hrvatskog vaterpolo kluba Jadran, a ujedno i začetnika razvoja vaterpola u poslijeratnoj BiH.

Turnir se održao u juniorskoj kategoriji, a pobjednik je bila ekipa domaćina HVK Jadran Neum. Domaćini su do prvog mjesta došli pobjedama protiv Jadrana iz Splita 7:5, te protiv Galeba iz Makarske rezultatom 13:10, objavila je Općina Neum. 

Foto: Općina Neum

Drugo mjesto je pripalo ekipi VK Jadran Split, dok je treće mjesto osvojio VK Galeb Makarska.

Najbolji strijelac turnira je Robert Stojanac iz VK Jadran Split, najbolji golman Eugen Sunara iz HVK Jadran Neum, a najbolji igrač Karlo Krmek, također iz HVK Jadran Neum.

Foto: Općina Neum

Turnir se održava u sklopu obilježavanja Dana općine Neum i proslave blagdana zaštitnice neumske župe – Gospe od Zdravlja. Svake godine u mjesecu kolovozu, u čast na pok. Ivicu Bačića okuplja se veliki broj vaterpolista u mlađim kategorijama kako bi odali počast njegovom liku i djelu. 

Ivica Bačić je bio strastveni zaljubljenik u sport općenito, a posebno u vaterpolu gdje je ostavio neizbrisiv trag.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije