DRAMATIČAN TRENUTAK

Nesretna plivačica je 10 sekundi bila na dnu bazena, spasitelji nisu ništa primijetili

23.06.2022.
u 12:24

Američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez se onesvijestila za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i potonula na dno bazena. Srećom, reagirala je trenerica Andrea Fuentes, uskočila u bazen i spasila 25-godišnjakinju. Alvarez je 10 sekundi bila na dnu bazena, ali je srećom sve dobro završilo. 

- Anita je dobro. Liječnici su je pregledali i sve je jako dobro. Otkucaji srca, kisik, razina šećera, pritisak krvi. Ponekad zaboravimo da se ovo jednostavno događa u sportovima gdje se jako puno trošite. Maraton, biciklizam, kros. Svi smo vidjeli scene u kojima neki atletičari ne dođu do cilja. Naš sport nije drugačiji od ostalih, mi smo u bazenu, ali isto tako probijamo granice i nekad zapnemo na njima. Anita se osjeća dobro sada i liječnici kažu da je sve dobro. Odmarat će se cijeli dan i onda ću zajedno s liječnicima odlučiti hoće li nastupiti u momčadskom finalu ili ne - napisala je junakinja Andrea Fuentes na Instagramu.

Nevjerojatno da spasitelji nisu reagirali i da je trenerica morala spašavati plivačicu. - Svi smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasitelji nisu reagirali. Jako sam se preplašila kada sam vidjela da ne diše. Dobra je vijest da je sada sve u redu i da se Anita dobro osjeća - rekla je Fuentes. Inače, ovo nije prvi put da je Alvarez izgubila svijest tijekom nastupa. To se dogodilo u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine u Barceloni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije