"hrvanje"

Neki igrači u ligi imaju sudačku protekciju

20.03.2018.
u 10:54

Prema novom tumačenju sudačkih pravila, koja su u primjeni i u Premijer ligi BiH, stoji kako nije svako povlačenje protivničkoga igrača potrebno sankcionirati kartonom. Kartonom se sankcioniraju povlačenja nogometaša koji se nalaze u izglednoj situaciji za pogodak... Ako bismo željeli pojednostaviti priču, jednostavno bi bilo kazati samo kako nije svako povlačenje protivničkoga igrača dovoljno za karton.

Ipak, svako povlačenje protivničkoga igrača je prekršaj, bez obzira na to dobio igrač za njega karton ili ne. To je u ovom slučaju sasvim svejedno. Stoper Željezničara Jadranko Bogičević u nogometnim je krugovima poznat po korištenju “hrvačkih zahvata”, posebice u korištenju ruku u skok-igri. S tim saznanjem zamolili smo našeg fotoreportera da prilikom prekida pred golom Željezničara posebno fotografira što tom prilikom radi Bogičević. Na fotografijama koje smo prezentirali Bogičević je u tri navrata svoje protivnike svladavao “grčko-rimskim stilom”, a ni jedan put za to, po mišljenju sudaca, nije zaslužio prekršaj. Dvije od tri prikazane situacije odvijale su se u kaznenom prostoru. Možda nije svaki put Bogičević zaslužio neki karton, ali je pravio prekršaje, od kojih najmanje dva dokazujemo priloženim fotkama. Po toj je logici Zrinjski trebao tri puta pucati jedanaesterac. Oduvijek se spominjala sudačka protekcija za pojedine igrače u Premijer ligi, ovakvo nešto samo je potvrda te teze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije