zlatko dalić:

Neću se navući na tanak led, idemo u Grčku kao da je 0:0

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
09.11.2017.
u 23:13

- Mandžo je možda i mogao igrati, ali time bismo riskirali. Mogli smo ga izgubiti na dulji period i stoga smo odlučili sačuvati ga...

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je presretan nakon sjajne pobjede nad Grčkom - 4:1.

- Igrači su zaista bili odlični i hvala im na tome. Isto tako navijači su bili naš dvanaesti igrač, imali smo sjajnu potporu s tribina - kazao je nakon utakmice Dalić za HRT te dodao: - Naši igrači zaslužuju ovakvu atmosferu, a posljednjih dana primili smo mnogo pozitivnih poruka.

Naglasio je kako Hrvatska ima vrhunske igrači kojima ne treba mnogo za uspjeh.

- Njih samo treba postaviti na prave pozicije i potrebna im je prava atmosfera. Mnogo smo razgovarali pripremajući taktiku za Grčku. Znali smo da teško možemo proći kroz sredinu pa sam tražio sam da Ivan Perišić i Andrej Kramarić kretanjem otvore bokove Ivanu Striniću i Šimi Vrsaljku. I to je funcioniralo odlično.

Nije štedio pohvale na Strinićev račun.

- On već dugo dobro igra u Italiji. Bilo je nepovjerenja prema njemu, nekoliko puta bio je nesiguran, ali ukupno gledajući obavio je vrhunski posao.  Dalić je rekao kako mu je žao Mandžukića i Badelja koji nisu nastupili.

- Mandžo je možda i mogao igrati, ali time bismo riskirali. Mogli smo ga izgubiti na dulji period i stoga smo odlučili ga sačuvati. A uostalom imamo dovoljno igrača koji mogu kvalitetno zamijeniti one koji nedostaju.

Blistao je i Kalinić.

-  On nije u punom ritmu pa sam ga želio odmoriti ubacivši Rebića. Možda se nije najbolje snašao, ali moramo dati mladim igračima što više prilika.

HRT-ov stručni komentator Stipe Pletikosa primjetio je kako je bilo najviše teškoća prilikom prekida.

- Žao mi je zbog primljenog pogotka. Grci su jaki u prekidu i u akcijama nakon dugih lopti. Upozoravao sam igrače da svatko mora čuvati svog suparnika, no Grci rade taj blok prilikom skoka koji je Sokratis nažalost jednom iskoristio - rekao je izbornik te zaključio: -

No, ovo je samo prvo poluvrijeme, ne smijemo se opustiti uoči uzvrata u Grčkoj. Ništa nije gotovo, neću se navući na tanak led. Idemo u Grčku kao da je večeras završilo 0:0.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije