rakitić

Ne razmišljamo o Italiji, samo kako pobijediti Španjolsku

Ivan Rakitić
19.06.2016.
u 13:05

Ivan Rakitić spreman je za utakmicu sa Španjolskom. Hrvatski reprezentativac odigrao je veliku utakmicu protiv Češke u kojoj je zabio gol, a onda i ponio titulu najboljeg igrača utakmice...

"Mi idemo svojim putem, znamo kakva je situacija. Imamo veliku utakmicu, idemo se maksimalno pripremiti, zajedno je možemo izgurati. Bit će jako teško, no najvažnije je da ostanemo svoji i idemo svojim putem. Da zaigramo bez ikakvog stresa, bez srama i da se nikoga ne bojimo. Mi smo u prve dvije uatkmice pokazali kako se možemo nametnuti i dokazati protiv svakoga" rekao je Ivan Rakitić, pa dodao:

"Sada razmišljamo samo o sljedećoj utakmici, nikako o suparniku u osmini finala. Igramo sve bolje, evo samo smo pali u zadnjih 10-ak utakmica protiv Češke. No, tu nismo imali sreće, zabili su nam dva gola iz dvije šanse. Nogomet nas je tu kaznio, možda i malo preteško."

Bod je dovoljan za drugo mjesto...
"Ma nama je važno da odigramo dobro, mi kao i svaki put idemo na pobjedu. Znamo da nam je bod isto jako dobar, ali nikad nije dobro ako unaprijed previše razmišljate o bodu. Idemo odraditi dobru utakmicu, uvijek prilazimo utakmici tako da je dobijemo."

S druge strane bit će vaš - Andres Iniesta...
"Uh, to je prava nogometna magija. Stvarno uživam u ove dvije sezone uz njega, puno sam toga naučio. Nadam se da se ispucao u ove dvije utakmice i da će se odmoriti za drugi krug jer su oni već prošli dalje. Želim mu najveću sreću ovog svijeta, ali ne u sljedećoj utakmici."

Alvaro Morata preporodio se u reprezentaciji.
"Iznenađenje u reprezentaciji, ali je jako dobar igrač. I Nolito je fantastičan, kao i cijeli vezni red. Oni imaju iskustvo da smire utakmicu, da stanu na loptu kada je najvažnije. Moramo se naviknuti da su svi ti igrači, koji su bili fantastični u ove dvije utakmice, možda neće imati svoj dan, ali mi moramo biti pravi."

Pripremate li iznenađenje, danas je rođendan Andreju Kramariću...
"Haha, sigurno ćemo nešto pripremiti. Kramarić mi je partner u biljaru pa mu i ja moram nešto posebno pripremiti. Dobar je igrač" završio je Rakitić...

Ivan Strinić je odigrao jako dobro protiv Češke, a upravo je on uoči prvenstva bio najosporavaniji igrač iz prve postave.

"Zadovoljan sam svojom igrom, drago mi je što sam demantirao sve napise i špekulacije - rekao je Ivan Strinić i dodao:

"Ništa se nije promijenilo, super je atmosfera u reprezentaciji. Čekamo Španjolce i moramo odigrati što bolje. Ne bismo trebali razmišljati o bakljadi jer neće biti dobro, samo ćemo se koncentrirati na utakmicu."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?