Zrinjski u gradu na Neretvi opet glavna sportska, ali i društvena tema

Navijačko ludilo zahvaća Mostar. Plemići ponovno traže europski iskorak...

14.07.2023.
u 17:10

Tradicionalno je HŠK Zrinjski s prvom europskom utakmicom objavio i početak prodaje sezonskih karata, a sezonske ulaznice i za nadolazeću sezonu 2023./2024. imaju prihvatljive cijene

Početak prodaje ulaznica za utakmice Plemića (uzvratni susret prvog pretkola Lige prvaka s Urartuom u utorak u Mostaru te sezonske utakmice) pratili su veliki redovi na prodajnim mjestima u Fan Shopu Zrinjskog, kao i na pultu Mepas Malla u Mostaru. Prodaja je išla brzo, zainteresirani navijači nisu previše čekali na svoje ulaznice, a zanimanje je bilo ogromno...

- Zbog velikih gužvi upravo su otvorena dodatna prodajna mjesta. Zahvaljujemo na vjernosti i strpljivosti! - objavili su u petak iz HŠK Zrinjski.

Najbolje momčadi

Tradicionalno je HŠK Zrinjski s prvom europskom utakmicom objavio i početak prodaje sezonskih karata, a sezonske ulaznice i za nadolazeću sezonu 2023./2024. imaju prihvatljive cijene. Stoga je sigurno da će se određen broj zainteresiranih i ovaj put odlučiti na njihovu kupnju. Više informacija o cijenama regularnih sezonskih ulaznica, sezonskih ulaznica za mlade i umirovljenike moguće je pronaći na službenim društvenim mrežama mostarskoga kluba. Bilo kako bilo, podaci o prodaji karata govore o ogromnom zanimanju i stvaranju euforije. Zrinjski posljednjih godina naglašeno radi na promociji, klub je posebice aktivan u vrijeme ljeta, kada prva momčad igra u Europi. Organiziraju se razne promotivne akcije poput druženja s navijačima na Evona Ligi mjesnih zajednica Grada Mostara, rad kluba na društvenim mrežama u posljednje je vrijeme jedna dimenzija više. Dolaze i nova imena. Plemićima se tako pridružio i izraelski vratar Omer Niron... Sve to, realno, dosta utječe na pojačano zanimanje.

No, prije svega, na takvo što utječu dobri rezultati. Zrinjski je u prvoj ovosezonskoj europskoj utakmici, prvom pretkolu Lige prvaka u Armeniji protiv tamošnjega prvaka Urartua slavio s 1:0. Nije to bila laka pobjeda kakvu su mostarski navijači naviknuli gledati posljednjih godina u domaćem prvenstvu. Ti isti navijači moraju biti svjesni da Plemići u kvalifikacijama za Ligu prvaka igraju s najboljim momčadima iz drugih zemalja. Bez obzira na to što ovdje konkretno govorimo o prvaku Armenije, zemlje koja nije nogometna velesila, svaki protivnik na ovoj razini velika je opasnost. Zanimljivo je kako si mnogi umišljaju da Zrinjski, po inerciji, mora prolaziti protivnike poput Urartua, a takvo nešto i nije baš jednostavno.

Iako je Zrinjski u prvom susretu pokazao više od svoga protivnika, utakmica u Armeniji mogla je otići i na drugu stranu. Razlika u korist Zrinjskog nije bila očita. Armenci su pokazali kako mogu biti opasni, u uzvratu neće imati što izgubiti i tim više mogu biti opasniji. Takvo što posve je dovoljno kao upozorenje pred uzvrat u utorak, 18. srpnja, na stadionu Plemića (20 sati). Zrinjski je u prvoj utakmici pokazao i određeni prostor za rast. Jasno je kako je u momčadi već mnogo novih igrača od kojih svi još nisu shvatili svoje uloge na terenu. Postoji tu i još nekoliko nositelja igre, poput Tičinovića ili Ćuže, koji su to bili i u proteklome razdoblju, a koji u prvoj ovosezonskoj europskoj utakmici još nisu pokazali optimalnu formu. A znamo da o njima uvelike ovisi igra u napadu. Za Zrinjski bi bilo idealno prolaziti protivnike u pretkolima, a postupno rješavati i pitanje uigravanja novih igrača, kao i podizanja forme postojećih nositelja igre.

Nema mjesta pogreškama

Ipak, u Europi za takvo što često nema prostora i vremena te se eventualne pogreške skupo plaćaju. Zbog svega toga Zrinjski na Urartu mora gledati kao na opasnoga protivnika kakav on, zapravo, i jest.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije