Pomama za ulaznicama za sutrašnju utakmicu Zrinjskog i Aston Ville

Navijačka euforija trese Mostar, pogledi uprti u nebo

storyeditor/2023-12-12/red.png
vl
13.12.2023.
u 15:14

Istinski nogometni spektakl očekuje grad na Neretvi. Sutra u goste dolazi jedna od trenutačno najjačih momčadi najjače lige svijeta, piše Večernji list BiH. Aston Villa stiže na Stadion HŠK Zrinjski pod Bijeli brijeg, od 18.45 u skupini E igra se utakmica 6. kola Konferencijske lige, posljednja u grupnoj fazi, a oko Zrinjskog opet vlada velika euforija.

Masovno gostovanje

- Istinski nogometni spektakl očekuje nas pred punim tribinama Stadiona HŠK Zrinjski, na kojem će se naći i oko 600 gostujućih navijača - priopćeno je, među ostalim, na stranici HŠK Zrinjski.

Veliki je to spektakl u najavi, tim više zbog masovnog gostovanja engleskih navijača. Oni na društvenim mrežama gostovanje u Mostaru već najavljuju kao "egzotično putovanje", njihov klub će igrati utakmicu na "simpatičnom starom stadionu". Inače, jako je veliko zanimanje i domaćih navijača, tako da će, prema mnogim čimbenicima, ovo biti povijesna utakmica za Zrinjski. Navijači Plemića jučer su u velikim redovima tražili svoj put do ulaznice. Utakmica će biti rasprodana, pomama za kartama uistinu je velika. Na stranu sportski aspekt, ali sami dolazak jednog kluba iz vrha Premiershipa u BiH poseban je trenutak. Aston Villa je momčad koja, prema Transfermarktu, vrijedi više od 500 milijuna eura. Riječ je o klubu koji se ove sezone bori za naslov prvaka u najjačoj ligi svijeta. Aston Villa je u ovom trenutku, iako je u Konferencijskoj ligi još u tijeku grupna faza, sigurno jedan od favorita za osvajanje ovog natjecanja. Pitanje je u kakvom će sastavu spomenuta momčad istrčati na teren stadiona Zrinjskog, ali jasno je kako će ovu utakmicu pratiti mnogo više očiju nego što bi to inače bio slučaj za bilo kakvu drugu europsku utakmicu Mostaraca. Zrinjski je napravio veliki uspjeh samim time što se uspio plasirati u grupnu fazu Konferencijske lige i utakmice poput ove su uistinu velika nagrada za sve uspjehe.

Jedina stvar koja donekle može pokvariti ovaj spektakl je kiša koja je i jučer padala u Mostaru, padat će i danas (a ni prognoza za sutra nije obećavajuća). Stadion Zrinjskog ima tek simbolično natkriveni dio zapadne tribine. Ako u terminu utakmice padne kiša, to će dosta pokvariti komfor gledatelja. Novi hibridni travnjak na stadionu Zrinjskog nije za pohvalu, sa sadašnjim vremenskim odmakom jasno je kako teren nije dobro urađen. Nažalost, te dvije ružne slike mogu otići u nogometnu Europu.

Uvjeti daleko od europskih

Na stranu nogometna romantika, tužno je vidjeti u kakvim uvjetima igra prvak jedne države. Prizivamo nogometnu Europu, ali, realno, infrastrukturom se ne možemo pohvaliti, dapače, žalosno je koliko smo tu u nogometnom smislu zaostali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?