Bilić na mukama

Navijači West Hama: "Mi smo jadnici i znamo da to jesmo!"

Soccer - Pre Season Friendly - Peterborough United v West Ham United - ABAX Stadium West Ham United manager Slaven Bilic gives instructions to Winston Reid and James CollinsPaul Harding Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
25.07.2015.
u 08:55

Malo je nedostajalo malteškoj Birkirkari da priredi najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela kvalifikacija za europska natjecanja. U 2. pretkolu za ulazak u Europsku ligu, naime, Maltežani su tek nakon izvođenja 11-eraca poklekli pred West Hamom, koji trenira Slaven Bilić!

U Londonu je, u prvoj utakmici, West Ham pobijedio sa 1:0, na uzvratu je Birkirkara pogotkom 36-godišnjeg Fabrizija Miccolija (bivši napadač Juventusa!) slavila s istim rezultatom. Pogodaka nije bilo u produžecima i boljim izvođenjem udaraca s bijele točke (5:3) West Ham je otišao u 3. pretkolo, gdje će mu suparnik biti rumunjska Astra.

Za dlaku je, eto, Bilić već na početku svoje engleske pustolovine izbjegao blamažu! Istaknimo i da je West Ham imao igrača manje od 45. minute, bio je isključen Tomkins, koji je nasjeo na provokaciju Srbina Vukanca. A baš je taj Vukanac na kraju promašio 11-erac za domaćina... I domaćin je u 107. minuti ostao s igračem manje, isključen je bio Mazzetti, no West Ham je ostao jalov i neopasan.

Poraz bio skandalozan

Englezi su posve razočarali, domaćin je bio bolji, a kako je West Ham igrao, zapravo najbolje govori reakcija oko 400 engleskih navijača, koji su nekoliko minuta prije kraja produžetaka zapjevali: "Mi smo sranje i znamo da to jesmo"!

Engleski mediji dan poslije nisu se previše bavili lošim izdanjem West Hama, samo je u tabloidu The Sun posprdno napisano:

"Slaven Bilić i West Ham pocrvenjeli su od sramote na malteškom suncu, jedva su izbjegli poniženje i ispadanje od hrpe amatera, od momčadi u kojoj igraju profesori tjelesnog odgoja i njihovi učenici..."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije