sutra utakmica

Nastavak borbe za ostanak: Vitežani sezonu otvaraju gostovanjem kod Olimpika

02.03.2019.
u 20:23

Vitežani sutra nastavljaju prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH. Očekuje ih susret na gostovanju kod Olimpika, utakmica na kojoj će Vitežani teško moći doći do bodova.

Teška situacija

- Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji (14. mjesto na prvenstvenoj ljestvici, s gol-razlikom 10:23 i s 14 osvojenih bodova nap. a.), mnogi misle i tvrde, u bezizlaznoj, no ja ipak ne mislim tako. Predstoji nam vrlo teška borba, s puno teških prepreka i raznoraznih zamki, a mi ćemo se boriti, ni na kraj pameti nam nije predati se. Istina, u prvom kolu (nedjelja u 15 sati nap. a.) idemo u goste u zimskoj stanci znatno ojačanom Olimpiku, drugoplasiranoj momčadi jesenske sezone i jedinom konkurentu Veležu za ulazak u Premijer ligu. Jasno je tko je u ovom susretu favorit pa, ipak, u Sarajevo ne putujemo s bijelom zastavom - kazao nam trener NK Viteza Veselko Petrović, naglašavajući kako tijekom priprema baš i nisu imali sreće, prije svega kada su u pitanju vremenske (ne)prilike.

- U Bijelom Polju kod Mostara šest dana vrijedno smo trenirali, a sedmi dan bura nam se ispriječila i nismo odigrali utakmicu s Nogometnim klubom Cim iz Mostara, što je trebala biti naša generalna proba pred nedjeljni susret s Olimpikom u Sarajevu. Međutim, isticanje tih problema nikako nije traženje bilo kakvoga alibija pred nastavak prvenstva. Fizički smo dobro pripremljeni, nismo dovoljno uigrani, a nedostaje nam još jedan prednji vezni te, uz mladog Mirka Vujicu, još jedan desni branič radi pojačane konkurencije.

Petrović vjeruje u svoje nogometaše. Uz ranija igračka pojačanja, stigao je u pomoć Vitezu i vrlo talentirani dvadesetjednogodišnji zadnji vezni Hrustan Kadrić (momčadi se priključio iz Zvijezde Gradačac).

Teška situacija

Svi nogometaši NK Vitez su zdravi, na raspolaganju su stručnom stožeru, a susret protiv Olimpika propustit će jedino lakše ozlijeđeni Zec. Na put u Sarajevo trener Petrović, sa svojim pomoćnikom Robertom Perkovićem, vodi sljedećih 18 nogometaša: Kragić, Badrov, Vujica, Bušatlija, Fazlić, Gačan, Marković, Sarvan, Ćatić, Kadrić, Bešić, Sivac, Vidović, Čakar, Salihović, Rovčanin, Džaferović i Topalović. Startnu jedanaestoricu, kazao je trener Petrović, odredit će pred sami susret s Olimpikom. Zbog nekoliko nedoumica teško je pretpostaviti početni sastav.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije