Mini nogomet

Naslov prvaka Ecosu, Zamm osvojio Kup

lopta
07.06.2016.
u 08:00

Na završnom turniru prvenstva Bosne i Hercegovine u sve popularnijem mini nogometu, održanom proteklog vikenda u Vitezu, naslovima najboljih okitila se momčad Ecos iz Viteza.

Tijesna pobjeda

U finalnom susretu odigranom u nedjelju navečer Ecos je s 2:1 pobijedio vrlo dobru momčad Farma Prom iz Banje Luke.

Pogotke za pobjedničku momčad postigli su Milanović i Berović, dok je pogodak za Banjolučane postigao Bajić.

U polufinalnom susretima Ecos je boljim izvođenjem kaznenih udaraca s 3:2 pobijedio Lunar Gato iz Širokog Brijega, nakon što je utakmica u svom regularnom vremenu završena rezultatom 1:1. U drugom polufinalnom susretu Banjolučani su rezultatom 3:2 pobijedili GWH Partnerinstallationer iz Velike Kladuše.

Nastupilo je ukupno 9 momčadi (Ecos - Vitez, Ceste Kompany – Kiseljak, MNK Futsal – Ljubuški, Unigradnja – Sarajevo), Farma Prom – Banja Luka, Lunar Gato – Široki Brijeg, GVH Partnerinstallationen – Velika Kladuša, Trocadero – Prnjavor i Autoplazza – Mostar), koje su završnicu prvenstva u Vitezu izborile na skupnim natjecanjima održanim u devet bosanskohercegovačkih gradova. Istovremeno u Vitezu je održano i Kup natjecanje, a pravo nastupa u završnici Kupa u Vitezu stekle su drugoplasirane momčadi sa skupnih natjecanja održanih u okviru prednatjecanja za prvenstvo BiH.

Kazneni udarci

Kup mininogometne lige BiH osvojila je momčad Zamm iz Sarajeva pobijedivši u finalnom susretu momčad Katarine iz Mostara rezultatom 5:4, boljim izvođenjem kaznenih udaraca, nakon što je utakmica u regularnom vremenu završena neodlučenim rezultatom 1:1.

Natjecanje za prvaka Bosne i Hercegovine i osvajača Kupa održano u Vitezu bila je i prilika izborniku mininogometne reprezentacije BiH, Josipu Kupreškiću, da popis reprezentativaca popuni i dopuni novim igračima, koji su se iskazali na utakmicama u Vitezu jer već krajem kolovoza mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine putuje na Europsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj.

Organizator ovog vrlo zanimljivog natjecanja, prvi put održanog, jest Udruga za promidžbu mini nogometa i rekreacije u Bosni i Hercegovini, čiji je predsjednik Vitežanin Bojan Rajković.

Uz veliki interes ljubitelja nogometa, sve popularnijeg mininogometa, prvenstvo BiH i Kup natjecanja održani su u vrhunskim uvjetima uz organizaciju na opće zadovoljstvo, na terenima Sportsko-rekreacijskog Centra Romari, u Vitezu, čiji su vlasnici bračni par Ivana i Bojan Rajković. Iduće sezone nadaju se još boljem i masovnijem natjecanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije