Igokea

Napravili korak prema ostanku u ABA ligi

Igokea
17.01.2016.
u 10:49

Košarkaši Igokee ostvarili su važnu pobjedu u borbi za ostanak u regionalnoj ABA ligi. Momčad Dragana Bajića je savladala izravnog rivala Sutjesku u Nikšiću 83:72.

Prvak BiH je došao do druge vezane pobjede s kojom je povećao svoje izglede da i iduće sezone igra regionalno natjecanje ako ga izbori kroz ligu BiH. Igokea je iznenadila Sutjesku kombiniranom obranom. Na drugoj strani strpljivom igrom u napadu gosti su lako dolazili do poena.

Kombinirana obrana

-Odigrali smo odličan susret i ostvarili značajnu pobjedu. Kvalitetna obrana, dobra rješenja u napadu su nam donijeli pobjedu. Iznenadili smo protivnika kombiniranom obranom. Nisu uspjeli snaći se, a mi smo za to vrijeme stekli prednost koju smo uspjeli sačuvati do kraja meča. Ništa još nije gotovo, sve ekipe su unutar dvije pobjede tako da nas očekuje velika borba do kraja, ali ovakvim pristupom vjerujem da možemo izboriti naš cilj – istaknuo je najučinkovitiji igrač meča Pešaković. Upravo je on bio najučinkovitiji s 21 košem, dok je Miloš Komatina dodao 18. Kod Sutjeske Rush je imao 20 poena, od toga je šest puta pogodio za tri.

Samopouzdanje

Trener Dragan Bajić ističe kako su ove dvije pobjede značajno utjecale na momčad i kako će on s više samopouzdanja igrati završnicu sezone.

-Čestitam momcima na odličnoj igri. U potpunosti su ispunili dogovor, nametnuli ritam igre koji nama odgovara i došli do pobjede. Poremetili smo njihov šut za tri poena, što smo kaznili i u trećoj četvrtini u potpunosti ih zaustavili te stekli razliku. Došli smo do velike prednosti koja nam je omogućila meč mirno privesti kraju- rekao je trener Dragan Bajić.

U idućem kolu Igokea je domaćin Ciboni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije