Premijer liga BiH

Napad plemića najubojitiji u Premijer ligi, Čelik zabio najmanje

BiH,26.11.16. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,   Pripremna utakmica  Zrinjski - Zeljeznicar Photo:Stojan Lasic
14.12.2016.
u 08:00

Zrinjski ove jeseni ima najubojitiji napad u Premijer ligi BiH. Mostarci su ove jeseni nezaustavljivi pred protivničkim golom, zabili su najviše pogodaka u prvih 18 kola. Plemići su u 18 utakmica zabili 33 gola, iza njih su Sarajevo i Krupa s po 26 golova. Mostarci su nekad bili poznati po granitnoj obrani. Prošle sezone primili su svega 17 golova, a u 30 utakmica su postigli 52. Ovim tempom će plemići, i u drukčijem formatu prvenstva s 12 klubova, tu brojku premašiti.

Ubojiti tercet “MBT”

Igra plemića u napadu uglavnom počiva na ubojitom tercetu Mešanović - Bilbija - Todorović. Njih trojica su bila najveća opasnost za protivničke vratare, na račun njihove dobre igre u napadu i ostali igrači plemića su u prilici češće zabijati pogotke. Mešanović, Bilbija i Todorović zajedno su zabili 19 pogodaka, što je više od pola golova Zrinjskog. Mešanović je na brojci od 8 golova, Bilbija na 6, a Todorović na 5. Osim golova, Bilbija i Todorović su uspješni kao asistenti. Bilbija za sada ima 6 asistencija, a Todorović četiri u dosadašnjem tijeku prvenstva. Puno tih asistencija su spomenuti igrači odigrali međusobno, zbog čega taj trojac u napadu i izgleda goropadno. Zrinjski ima i najviše pogodaka postignutih iz igre (23), dok je najopasnija momčad nakon prekida Krupa s 14 pogodaka, od čega je osam tih golova palo, doduše, s bijele točke.

Čelik i Vitez najslabiji

Najmanje pogodaka do sada postigla je momčad Čelika (svega 11), dok je Vitez trenutačno na 12 pogodaka. Zanimljivo je i kako je u Premijer ligi BiH najviše golova palo nakon udaraca u petercu. Ispada kako su navalni igrači Premijer lige majstori peterca, ali i kaznenog prostora iz kojeg su zabili 32 posto svojih golova. Tek je ukupno 12,3 posto golova postignuto izvan šesnaesterca. Najbolji strijelac Premijer lige BiH trenutačno je Slobodin Sulejman Krpić s 11 postignutih pogodaka.

Stasiti napadač bio je jako snalažljiv i izgleda kako mu je godio odlazak nekada prvog napadača Slobode Ahmetovića u Sarajevo. Upravo ništa posebno za Krpićem ne zaostaje ni Ahmetović s 10 golova, koliko je pogodaka zabio i Lendrić iz Željezničara. Ostaje vidjeti hoće li se velik broj pogodaka u nogometnoj Premijer ligi BiH zadržati nakon što se ona podijeli na dva dijela, odnosno na Ligu za prvaka ili na Ligu za ostanak. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije