Hrvatski prvoligaš na pripremama u Hercegovini

Nakon utakmice na Poljudu popularni 'lokosi' odmjerili snage na paintball poligonu u Čapljini

24.03.2022.
u 14:28

Nogometaši i stručni stožer trenutačno petoplasirane momčadi 1. HNL nogometni teren zamijenili su s nešto neobičnijim i "opasnijim" terenom - paintball poligonom. U sklopu mini priprema koje za vrijeme trajanja reprezentativne stanke odrađuju u Hercegovini, posjetili su paintball centar u Čapljini te se okušali u jednom od najpopularnijih adrenalinskih sportova današnjice, piše Večernji list BiH.

Uzbudljivo kao i u nogometu

U uzbudljivim mečevima u kojima je cilj bio osvojiti zastavu te je sigurno donijeti u svoju bazu nije nedostajalo vrhunske preciznosti, taktičkog nadmudrivanja, zabave i naravno neizostavnog adrenalina kojeg ova igra nosi sa sobom. "Družina" od 22 člana rasporedila se u četiri tima te turnirskim sustavom krenula u namještanje nišanskih sprava te ispunjenje zanimljivih ciljeva koji vode do konačne pobjede. Uz nužnu preciznost i smirenost, posebno važni bili su timski rad i međusobna koordinacija članova, što je zapravo jedna od glavnih prednosti ovakvih vrsta teambuilding programa, prije svega jer potiče suradnju, poboljšanje komunikacije među članovima te pomaganje u ispunjavanju zajedničkih ciljeva i zadataka. Članovi zajedničkim snagama dogovaraju strategiju i taktiku kojom planiraju nadmudriti protivnika te odnijeti pobjedu. Nakon turnirskog natjecanja, kao šlag na kraju, odigrala se "big game" u kojoj su sudjelovala dva tima po 11 igrača, što je bilo posebno zanimljivo s obzirom na to da je opasnost vrebala sa svih strana, a na kraju su opstali samo oni koji su imali najviše preciznosti i koncentracije. Kako je glavni cilj ove igre ispunjen, konačni rezultat na semaforu pao je u drugi plan. Iako su se na poligonu gledali preko nišana, "lokosi" su se kraju srdačno pozdravili i objavili "primirje", uz neizostavno podbadanje i zezanje tko je imao više "killova", odnosno eliminacija protivnika.

Inače, za vrijeme boravka u Hercegovini popularnim "lokosima" baza je novoizgrađeni hotel President u Čapljini, gdje su se uputili nakon odigrane subotnje utakmice na Poljudu protiv Hajduka gdje su u sklopu 28. kola upisali poraz od 4:0. Bez obzira na poraz, Zagrepčani su zadržali petu poziciju na tablici te se s 36 osvojenih bodova nalaze iza zasad nedodirljive četvorke - Dinama, Osijeka, Hajduka i Rijeke. Vrijedi napomenuti kako momčad Lokomotive prema Transfermarktu trenutačno vrijedi 21,63 milijuna eura te u svome rosteru ima zanimljivu kombinaciju mladih nada i iskusnih kapitalaca - prije svega Josipa Pivarića, srebrnog vatrenog iz Rusije 2018. godine. Od mlađih, između ostalih, vrijedi spomenuti Sandra Kulenovića, igrača Dinama na posudbi u Lokomotivi, Lukasa Kačavendu, 19-godišnjeg hrvatskog reprezentativca kojem se predviđa blistava karijera, zatim čuvara mreže Ivana Nevistića, ali i bivšeg igrača Širokog Brijega te povremenog bosanskohercegovačkog reprezentativca Branimira Cipetića.

Danas sa Zrinjskim

U sklopu mini priprema "lokosi" će odraditi i prijateljski susret s vodećom momčadi bh. Premijer lige - mostarskim Zrinjskim. Iako je riječ o prijateljskom meču, za očekivati je zanimljivu nogometnu predstavu s obzirom na to da se radi o ekipama iz samog vrha bosanskohercegovačkog i hrvatskog nogometa koje gaje vrlo atraktivan i moderan nogomet. Taj susret je na rasporedu danas od 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru čime će zagrebačka ekspedicija završiti svoju turneju u sunčanoj Hercegovini. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije