Momčadi s dna bolje od vodećih u Ligi 12

Najveće iznenađenje visok poraz Sparsa

kosarka
09.03.2015.
u 10:12

Kako Liga 12 košarkaša BiH ulazi u završnicu, pokoji i čudan rezultat se u tom natjecanju i dogodi. U posljednjem kolu dvije od tri momčadi s dna ljestvice, Čelik i Varda uspjele su ono što je drugim momčadima rijetko ove sezone polazilo za rukom. Čelik je na svom parketu nanio visok poraz, a što je drugi poraz vodećih Sparsa, dok je još jedan davljenik Varda nadigrala drugoplasiranog Leotara.

Visok poraz Sparsa

Teško da će pobjede nešto značiti i Zeničanima i Višegrađanima jer je jedina momčad koju mogu uloviti u borbi za ostanak Heo iz Bileće pobijedio Mladost. Zanimljivo, i Bilećani su tek proradili u posljednjoj četvrtini kada su minus od 8 poena pretvorili u plus od 7 koševa. Istinski derbi odigran je u Mostaru gdje su domaći igrači htjeli pobjedu pod svaku cijenu i zasluženo je i ostvarili. Sudar dosta izjednačenih sastava donio je dobru igru u kojoj su Mostarci više htjeli pobjedu i stekli velike izglede za prolazak u drugi krug natjecanja. Trenutačno Zrinjski, Sloboda i Kakanj dijele 3. mjesto i za očekivati je još zanimljiviju završnicu u borbi za Ligu 6. U sastavu Zrinjskog standardno dobro odigrali su Princ, Petrić, Sekulović, Demić, te Brajković koji je uz dobru igru u napadu bio još bolji u skok igri u obrani. Kod Tuzlaka najbolji je bio Hasandić, nekadašnji igrač Zrinskog i po statistici jedan od najboljih igrača Lige 12.

Čudne odluke

Široki je u Bijeljini slavio nakon produžetaka premda su gosti do pobejed mogli doći i ranije. Do 12. pobjede Široki je došao nakon produžetaka u čudnoj završnici regularnog dijela. Vodili su gosti 17 sekundi prije kraja 71:66 pa su domaćini tricom smanjili, a Katić nakon toga promašio oba bacanja. Domaćin nije iskoristio napad, ali su prekršajem zaustavili napad Širokog. Dva bacanja četiri sekunde prije kraja realizirao je Novačić, ali su nakon minute odmora domaćina, suci promijenili odluku svirajući faul na Karačiću. Poeni Novačića su poništeni i gosti su dobili još tehničku pogrešku pa su u toj sili čudnih odluka domaćini nekako poravnali na 71:71 i izborili produžetke u kojima su gosti ponovno zavladali parketom i zasluženo pobijedili. Rezultati 20. kola: Zrinjski – Sloboda 68:61, Građanski Bobar – Široki 80:85 nakon produžetaka, OKK Čelik – Spars 76:54, Varda HE – Leotar Swisslion 82:75, HEO – Mladost 82:75, Kakanj – Bosna Royal 95:84. Poredak: Spars 18-2, Leotar Swisslion 14-6, Široki 12-8, Zrinjski, Kakanj i OKK Sloboda 11-9, Građanski Bobar i Mladost 9-11, Heo 8-12(-1), Varda HE i OKK Čelik 6-14, Bosna Royal 5-15.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije