BOMBAŠ IZ BRUXELLESA

Najtraženiji čovjek Europe brat je uspješnog belgijskog sportaša

bombaš
23.03.2016.
u 14:33

Najim Laachraoui, osumnjičenik za jučerašnji teroristički napad na aerodromu u Bruxellesu, brat je belgijskog reprezentativca u taekwondou, piše Daily Mail.

Laachraoui je glavni preživjeli osumnjičenik za teroristički napad koji je u utorak potresao glavni belgijski grad, a iako se danas pojavila informacija da je uhićen, ubrzo je to demantirano. A dok je on u bijegu, pojavila se priča da je njegov brat Mourad Laachraoui uspješni sportaš koji je s ponosom predstavljao Belgiju na više velikih natjecanja, uključujući i lanjsko Svjetsko prvenstvo u Čeljabinsku, prenosi Net.hr

Strah za Mouradovu karijeru

Daily Mail navodi da se Mourad distancirao od brata terorista, te da je, kao i cijela obitelj marokanskog porijekla, duboko posramljen Najimovim fanatizmom i djelovanjem. Obitelj je nakon terorističkih napada na Pariz dala izjavu policiji s obzirom da je Najim bio osumnjičen da je sudjelovao u izradi bombi koje su potresle francusku prijestolnicu u studenom. Otac je rekao policiji da je prepoznao sina kao jednog od bjegunaca, ali je dodao i da se nije čuo s njim tri godine. Istaknuo je tada, također, da se obitelj srami Najima i da se boji kako će njegove aktivnosti uništiti Mouradovu sportsku karijeru.

Mourad (21) je osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 54 kilograma na lanjskoj Univerzijadi u korejskom Gwangjuu, a iza sebe ima još desetak medalja s međunarodnih turnira. Svojim se sportskim dosezima i društvenim životom često hvalio na društvenim mrežama, ali njegov je Twitter profil sada ugašen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?