Ljubuški

Najbolji sportaši David Mandić i Andrea Prusina opet dolaze iz rukometa

13.01.2018.
u 09:00

Najbolji sportaš općine Ljubuški za 2017. godinu je rukometaš David Mandić, član Rukometnog kluba Izviđač CO. Najbolja sportašica je rukometašica Andrea Prusina, članica ŽRK Grude. Najbolji sportski klub je RK Izviđač CO.

Njabolji mladi sportaš

Najbolji mladi sportaš do 18 godina je rukometaš Domagoj Alilović, igrač RK Izviđač CO, a najbolja mlada sportašica do 18 godina je malonogometašica Anica Matić, igračica ŽNK Sloga. Tako su odlučili ljubuški novinari u 21. po redu izboru najboljih i najuspješnijih sportaša i sportskih klubova u općini Ljubuški, koji organizira i provodi općinski Ured društvenih djelatnosti. Birala su ih sedmorica novinara, a prije tajnog glasovanja analizirali su pojedinačne uspjehe sportaša i klubova. Pokazalo se po tko zna koji put da je rukomet “alfa i omega” ukupnog sportskog života i djelovanja u Ljubuškom, a perjanica i predvodnik oko kojeg se sve okreće je RK Izviđač CO.

Titulu najboljeg sportaša David Mandić je ponio kao kapetan i najbolji igrač Izviđača. Prošao je sve mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a sad se našao na širem popisu izbornika Line Červara za Europsko rukometno prvenstvo 2018. u Hrvatskoj. Ponikao je u Izviđaču, igra na mjestu lijevog krila, a pretprošle godine bio je najbolji sportaš Ljubuškog do 18 godina.

Kapetanica Gruda

Andrea Prusina je kapetanica ŽRK Grude, po svemu vjerojatno najboljeg ženskog rukometnog kluba u BiH, igra na desnom krilu, nekoliko puta je izabrana za najbolju ljubušku sportašicu, višestruka je rukometna prvakinja i osvajačica Kupa BiH. RK Izviđač CO ne posustaje. U 2017. godini je bio viceprvak BiH i finalist Kupa BiH, a u ovoj prvenstvenoj sezoni jesenski je viceprvak. Peterostruki je prvak BiH, a ovo mu je 19. titula najboljeg sportskog kluba Ljubuškog. Iako je tek u 18. godini, Domagoj Alilović je jedan od boljih prvotimaca Izviđača i uglavnom je standardan u vizijama i koncepcijama trenera Silvija Ivandije. Kadetski je reprezentativac Hrvatske i ima ulogu organizatora igre.

Mlada nogometašica Anica Matić zaslužna je što je barem jedno priznanje pripalo malom nogometu, odnosno futsalu. Iako još mlada, standardna je igračica u prvom sastavu ŽNK Sloga, ranijih godina nastupala je za U15 reprezentaciju BiH. Inače, svečano proglašenje najboljih ljubuških sportaša za 2017. godinu bit će upriličeno sljedeći mjesec u sklopu prigodnoga obilježavanja i proslave Dana općine Ljubuški.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije