Posušani u 1. HNL

Nadam se pozivu izbornika u mladu reprezentaciju RH

20.12.2016.
u 07:00

Nedavno smo u našem listu predstavili Silvija Begića, standardnog stopera prvoligaša Intera, a osim njega u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi Posušje ima još jednog svog predstavnika - vratara Splita Luku Kukića, mladog igrača RNK Split, rođenog 1996. godine, piše Večernji list BiH.

Porazgovarali smo o njegovoj kratkoj, ali već sada lijepoj karijeri u kojoj je stigao do vrata ovog splitskog prvoligaša. Prisjetio se svojih početaka na posuškom stadionu Mokri dolac:

Od stopera do vratara

- Počeo sam se baviti nogometom u svojoj šestoj godini u HNK Posušje gdje mi je prvi trener bio Ljubo Crnogorac Šeki. U samom početku bio sam stoper, ali s jedanaest godina stao sam između vratnica, odnosno prebacio se u vratare dok sam bio pod vodstvom današnjega trenera prve ekipe Posušja Lea Sliškovića. Na Mokrom docu ostao sam do pionira te sam prešao u redove Imotskoga gdje sam odmah bio priključen prvoj momčadi te smo osvojili s kadetima Drugu hrvatsku nogometnu ligu i napravili povijesni uspjeh i prešli u Prvu. Nakon tih uspjeha, mojih nastupa i igara, mnoge momčadi iz Prve nogometne lige Hrvatske su imale i pokazale zanimanje za mene, ali je RNK Split bio najkonkretniji, gdje sam s juniorima i osvojio naslov Prve hrvatske nogometne lige za taj uzrast.

- Bio si jedno vrijeme na posudbi u Imotskom?

- Prvu godinu seniora Split me je poslao na posudbu u Imotski gdje sam opet imao dobru sezonu i epizodu u karijeri pa su me čelnici RNK Split ponovno vratili u svoje redove i borbu za mjesto prvog vratara Splita. Prvi trener u RNK Split bio mi je Stanko Mršić, a u juniorima Zujo Mladinić, ali su mi u mojoj karijeri najviše pomogli treneri vratara - u Imotskom Vinko Malenica, a u Splitu Tiho Bulat koji je najbolji trener vratara u Hrvatskoj.

U prvom sastavu Splita

- Dobio si priliku u prvom sastavu RNK Split?

- Drago mi je što sam dobio priliku i što sam debitirao u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i u Kupu protiv Istre. Na koncu svega mogu reći da sam jako ponosan što sa Silvijom Begićem promoviram naše malo Posušje.

Nadam se da ću se što brže ustaliti na golu Splita i postati prvi vratar, ali tu su i neke više ambicije, potajno se nadam pozivu izbornika u mladu reprezentaciju, rekao nam je u razgovoru nadareni Posušanin Luka Kukić iz posuških Vinjana.

Posušje je zanimljiva sportska sredina nadarena mladićima i djevojkama u mnogim sportskim granama. Što se, pak, nogometa tiče, svojedobno su na stadionu Mokri dolac igrali vrsni nogometaši koji su u Posušje dolazili iz drugih okolnih sredina, pa i šire. Poznati hrvatski treneri vodili su tada posuškog nogometnog prvoligaša. Danas se ta slika promijenila pa s Mokrog doca nadareni odlaze u svijet, uz ostalo i u Prvu hrvatsku nogometnu ligu. I u drugoligaškim i nižerazrednim klubovima Republike Hrvatske podosta je Posušana. Tako za NK Imotski sada igraju Davor Landeka (Zrinjski, Dinamo, Rijeka, Široki), Luka Begić je među najperspektivnijima te Ante Serdarušić. U Posušju su zadovoljni što ih pojedini mediji, među njima i Večernji list, dobro prate.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije