NK Vitez

Na teško gostovanje s puno optimizma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
26.11.2016.
u 09:00

Vitez u goste putuje snažnom, drugoplasiranom Radniku koji ima 29 do sada osvojenih bodova. Vitežani su pak devetoplasirani s 19 bodova pa bi se moglo zaključiti kako je to za njih put bez nade i pozitivnih očekivanja. Je li baš tako?

Teško gostovanje

- Idemo na teško gostovanje, što jasno govori i pozicija našeg protivnika na prvenstvenoj ljestvici. No, treba reći, a to sam govorio i ranije, izuzme li se Zrinjski, ove sezone kvaliteta klubova je vrlo izjednačena i, otvoreno ću reći, moja se momčad, u to sam uvjeren, može nositi sa svim klubovima na domaćem i gostujućem terenu. Na tim uvjerenjima, mi ćemo u Bijeljini požrtvovnom igrom tražiti svoje prilike, braneći čvrsto svoj gol, ali nećemo igrati zatvoreno, defanzivno. Uvjeren sam, odigrat ćemo dobro, nećemo ponoviti pogreške, pojedinačne, organizacijske i s postavom na terenu koje smo pravili u prošlom kolu u Vitezu protiv Željezničara. To je iza nas, kazao je trener Viteza Slaven Musa.

Zanimljivo je, Radnik igra vrlo dobro u gostima, najuspješnija je gostujuća momčad u dosadašnjem dijelu prvenstva. Istodobno, moglo bi se reći, znatno slabiji i neuspješniji su na domaćem terenu, kao i Vitez koji također spada u bolje gostujuće momčadi. - Može li to u ovom susretu za vašu momčad biti bar ona mala psihološka prednost, ohrabrujuća činjenica, pitamo trenera Musu. - Može sigurno i nadam se da će i biti. S novim trenerom Radnik traži više igre, veći posjed lopte, prezentaciju igre na svom terenu kakvu ranije nisu igrali. A to ipak ne ide preko noći, a mi ćemo u tim njihovim postavama i, ako to nije nekorektno reći, nedorečenostima u takvoj igri, tražiti priliku za sebe. Moraju oni napasti, to će sigurno činiti, a mi s drugačijim sastavom u odnosu na Željezničar imat ćemo ovaj put u napadu brze igrače, recimo Đerića, koji će u Bijeljini igrati od prve minute, tražit ćemo svoje prilike i imat ćemo ih, siguran sam. Imaju moji dečki izraženu želju i motiviranost, igrat će se na dobrom terenu, nadam se i vjerujem u našu dobru igru i u konačnici i povoljan rezultat.

Promjena pozicija

Jedan od najboljih i najiskusnijih igrača Viteza svakako je Zoran Kokot. No, Kokot silom prilika igra centralnog napadača, a ne svoje prirodno mjesto na lijevoj strani napada, što je i razlog da ipak nešto manje daje od svojih stvarnih i objektivnih mogućnosti. - Radnik je vrhunska momčad, čeka nas vrlo težak posao, kaže nam Kokot i dodaje:

- Reći ću, mi u ovom susretu nismo bez šansi. Radnik je naš veliki dužnik, u utakmici u Vitezu nije nas nadigrao, a rezultatski (1:4) nas je pregazio. Mi već dulje vrijeme nikako da svoje navijače obradujemo jednom čvrstom i sigurnom pobjedom u Vitezu, na domaćem terenu, a vrlo dobro nam ide na gostujućim. Nadam se da će tako biti i danas u Bijeljini, nadam se dobroj igri i rezultatu koji će ponovno razveseliti naše navijače. Možemo mi to!

Lakše je ozlijeđen pouzdani Jevtić, dva dana nije radio s momčadi, no vjeruje se da će u Bijeljini igrati već od prve minute. I dalje je ozlijeđen mladi Stanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?