Red Bull Cliff Diving

Na Starom mostu osvanula platforma, atmosfera odlična

22.08.2019.
u 19:01

Atmosfera u gradu na Neretvi je u znaku predstojećeg natjecanja, a željno se očekuje i Old Town Street Fest, koji u petak i subotu u Stari grad dovodi brojne popularne izvođače iz BiH i regije.

U Mostaru se privode kraju finalne pripreme za natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2019 na Starom mostu i peto gostovanje najboljih svjetskih skakača i skakačica u vodu u našoj zemlji.

Stari most je jutros osvanuo nekoliko metara viši, jer je tijekom noći postavljena platforma kako bi se postigla visina od 27 metara, s koje će na šestoj stanici Red Bull Cliff Diving sezone nastupiti natjecatelji u konkurenciji muškaraca. Dame će skakati s nešto niže točke, odnosno s 21 metra visine, priopćio je Red Bull Cliff Diving. 

Skakači i skakačice danas imaju prvi trening, koji će im poslužiti da se priviknu na brzu riječnu struju i hladnu vodu Neretve, a koje za njih predstavljaju najveći izazov. Već sutra u 15 sati na rasporedu su prve dvije serije natjecateljskih skokova u obje konkurencije, kao uvertira za veliko finale u subotu 24. kolovoza u 13 sati. 

Redoslijed nastupa natjecatelja tradicionalno se određuje kroz neku zanimljivu igru (‘lucky draw’ ili ‘sretno izvlačenje’). Ove godine skakači će početne pozicije odrediti vožnjom zip-lineom koji povezuje Lučki most i plato ispod Starog mosta. Lucky draw počinje večeras u 19 sati, a gledatelji su dobrodošli.

Atmosfera u gradu na Neretvi je u znaku predstojećeg natjecanja, a željno se očekuje i Old Town Street Fest, koji u petak i subotu u Stari grad dovodi brojne popularne izvođače iz BiH i regije.

Među onima koji se raduju svim ovim događajima je i poznata mostarska blogerka Mia Kozo.

“Atmosfera u Mostaru za vrijeme Red Bull Cliff Divinga je odlična. Pored sportskog dijela, tu su i razni koncerti i partyiji u sklopu Old Town Street Festa, u kojima možete uživati i danju i noću”, kaže Mia.

Nakon koncerata, u klubu Alibaba u petak će na Brown Sugar RnB eventu goste zabavljati DJ Soul i Merakoon, dok u subotu stiže oficijelni Red Bull Cliff Diving after-party na kojem nastupaju Toshi Domaćin (Helem Nejse) te DJ Audio InFunktion & Mixmaster Zlee.

Oni koji na natjecanje u Mostar namjeravaju ići posebnim talgo vlakom koji u subotu vozi iz Sarajeva za Mostar i nazad trebali bi požuriti s kupovinom karata, jer je polovina mjesta već rasprodana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?