61. Dani berbe grožđa - Brotnjo 2016

Na DBG Openu 2016. više od 650 natjecatelja

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
15.09.2016.
u 07:00

U sklopu ovogodišnje, šezdeset i prve po redu, čitlučke kulturno-gospodarstvene i turističke manifestacije “Dani berbe grožđa - Brotnjo 2016.”, u subotu, 17. rujna 2016. godine, u čitlučkoj Gradskoj športskoj dvorani održat će se IV. međunarodni karate turnir za sve dobne skupine, od učenika do seniora.

Nastupa više od 70 klubova

Ovogodišnji karate turnir održava se pod simboličnim nazivom “Dani berbe grožđa Open 2016.”, a zanimljivo je da ga, kao i protekla tri, zajednički organiziraju sva tri broćanska karate kluba: KK Hercegovina (Čitluk), KK Brotnjo (Čitluk) i KK Međugorje iz Međugorja. Kako smo doznali od Josipa Grbavca, predsjednika Organizacijskog odbora tog spektakla, na ovogodišnjem turniru nastupit će više od sedamdeset klubova s više od 650 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Crne Gore i domaćina Bosne i Hercegovine. Natjecanje u pojedinačnim i ekipnim borbama održavat će se po WKF pravilima, a posebno je zanimljivo da se će na ovogodišnjem turniru nastupiti veći broj seniora i seniorki čije borbe počinju u 17 sati, a za koje je pripremljen nagradni fond od 1100 eura. Završetak turnira te podjela odličja i nagrada najboljima predviđeni su za 18 sati.

Inače, taj se sportski spektakl održava pod pokroviteljstvom Općine Čitluk te uz pomoć brojnih sponzora. Kažimo i to da će ovogodišnji Međunarodni karate turnir početi 17. rujna u 10 sati u Gradskoj športskoj dvorani u Čitluku.

Cjelodnevna natjecanja

Natjecanja će se održavati cijeloga dana na više tatamija, a susrete će suditi renomirani bosanskohercegovački i europski karate suci. Unatoč tomu što je Čitluk prostorno malen, u karate svijetu jako je poznat jer se može pohvaliti velikim brojem osvajača medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima. Primjerice, nastupajući za reprezentaciju Hrvatske na Europskom karate prvenstvu regija na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Parizu, Čitlučanke su osvojile naslov ekipnih prvakinja Europe, a iste godine čitlučka mlada karatašica Jelena Pehar na Svjetskom prvenstvu kadeta, juniora i mlađih seniora u Jakarti okitila se laskavim naslovom prvakinje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije