HNK ČAPLJINA

Na Bjelavama vlada bolje raspoloženje

29.09.2017.
u 10:20

Poslije dvije solidne startne utakmice, protiv Jedinstva doma i Olimpika u gostima, učinak je bio domaća pobjeda i gostujući poraz, stroj iz Bjelava, u iduća dva kola vozio je bez kompasa. Iako bod protiv neugodnog Bratstva 3:3 i ne djeluje tako loše, poraz od TOŠK-a kojem je to bila prva pobjeda 1:4, prelio je čašu treneru Damiru Beći. Prebacio je kaput preko ramena i uputio se uz Neretvu.

Treća sreća

Ostao je dojam da je Beći više smetalo sedam primljenih pogodaka u dvije utakmice, nego skromni bodovni učinak. Naime, obrana Čapljine slovi za najtvrđu u BiH, prošle sezone u trideset utakmica kapitulirala je samo 25 puta. Nakon odlaska Beće, na klupu Čapljinaca po treći puta sjeda Damir Borovac – Kana, dijete Bjelava. Krenulo je kao po narodnoj - treća sreća.

HNK Čapljina je uvjerljivo slavila protiv Orašja rezultatom 3:0, a zatim je iz Travnika donijela sva tri boda s minimalnih 1:0. Ni samo bod protiv tradicionalno neugodnih “faraona” 1:1 u Bjelavama, nije pomutio raspoloženje u klubu, posebice kada je u osmom kolu stigla i druga gostujuća pobjeda, protiv Iskre u Bugojnu 2:1. S nizom od deset bodova u četiri utakmice, Čapljina je ne samo pobjegla iz ugrožene zone, nego se primaknula na korak za vodećima, peta je s 14 bodova. Rezimirajući mini seriju, trener Damir Borovac kaže:

- Deset bodova u četiri prvenstvene utakmice lijepo zvuči svakom treneru, pa i meni. Nije to neki neočekivani rezultat, redovito sam pratio utakmice Prve lige, često gledao i treninge Čapljine, tako da sam bio, što se kaže, u igri od prvog dana. Tu nije samo do trenera, nogometaši su vidjeli kako nonšalancija ničemu ne vodi, vratili su se u ritam i rezultati nisu izostali. Na igračima se vidjelo da žele uspjeh, oni su se tome podredili, ako dobijemo Rudar u Bjelavama, a mislim da hoćemo, to će biti kruna ove serije. Pravilo je da svaku utakmicu koju dobijete na strani, treba potvrditi kući. Dosta ekipa poslije gostujućih pobjeda uđu ležernije u domaće utakmice, a onda dođe do neuspjeha. Mi ćemo nastojati ovu igru zadržati što je duže moguće, naglašava dobrim rezultatima očito ohrabreni trener Borovac, te objašnjava ambicije do kraja polusezone:

- Prošle sezone Čapljina je u jesenskoj polusezoni osvojila 17, a pretprošle čak 26 bodova. Taj rezultat nam je orijentir. U ovom rangu problem je dobru formu zadržati više kola. Za razliku od Premijer lige BiH, Prvu ligu karakterizira činjenica kako momčadi igraju promjenjivo. Naprave seriju, pa se izgube. Treba tu dosta vještine, pojave se problemi sa sastavom zbog ozljeda, žutih kartona i slično i onda pada ritam, uvlači se neuroza, ako ne kontrolirate situaciju, dolazi kriza igre i rezultata.

Trenerski stil

Prije godinu dana ste napustili klupu Čapljine zbog nekih nesporazuma, ali prije svega slabijih rezultata, ove ste godine došli kao spasitelj, je li po vama ta promjena trenera toliko bitna?

- Na to pitanje teško je dati odgovor, sigurno da trener za tjedan dana ne može spremiti momčad, ali isto tako svaki trener ima svoj stil. Recimo, ja iz iskustva znam kako će koja momčad igrati u kojoj fazi natjecanja. Nisu treneri čarobnjaci da nešto naprave preko noći, međutim, mogu donijeti preokret, ukoliko pozorno prate kretanja, jer počesto se bolje vidi s tribina, nego uz aut liniju, ha, ha, ha...”, našalio se trener Čapljine Borovac.

Uglavnom, Čapljini u zadnjim kolima ide prilično dobro, ukoliko nastavi tim ritmom bit će hit prvenstva kao u sezoni 2015./2016. za sada Čapljinci nemaju većih ambicija, nego ostati stabilan federalni prvoligaš, odnosno osigurati opstanak bez glavobolje. Hoće li u tome uspjeti, odgovor bi mogla donijeti već i utakmica 9. kola protiv kakanjskih “Rudara” u Bjelavama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije