Premijer liga BiH

Mreže mirovale na Pecari u okršaju Širokog Brijega i Tuzla Cityja

Sportsport
12.05.2021.
u 20:04

Nogometaši Širokog Brijega danas su remizirali na svom terenu protiv Tuzla Cityja (0:0) u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo uzbuđenja na Pecari. Igralo se većinom na sredini terena, te nije bilo nekih opasnijih prilika pred golovima, piše Sportsport.ba. 

Tuzla City je prvu izgledniju šansu imao u 25. minuti kada je Badji bio s loptom, ali je Jurić sjajno reagirao.

Prvu veliku priliku na današnjoj utakmici vidjeli smo tek u 45. minuti i to pred golom Širokog Brijega. U šansi je bio Mišić koji je došao do lopte nakon nesporazuma stopera domaće ekipe, ali je šutirao preko gola.

U drugom poluvremenu mnogo bolja predstava na Pecari. Prvi su zaprijetili domaći već u 50. minuti. M. Jurić glavom nakon kornera šutira, ali Fejzić to brani krajnjim naporom snage. Ovo je bio tek prvi udarac u okvir gola na meču.

Već u narednoj minuti ponovno prijeti Široki. Ovaj put pokušao je Musa s nekih desetak metara, ali lopta ide visoko preko gola Tuzla Cityja.

U 65. minuti prijete i gosti iz Tuzle. Ovaj put nakon centaršuta pokušao je Barišić golavom, ali gola nije bilo.

Široki Brijeg je u finišu utakmice mogao do pobjede. Domaći su imali nekoliko velikih prilika i nevjerojatno je da na kraju nisu uspjeli zatresti mrežu gostujućeg tima.

U 84. minuti domaći ne koriste stopostotnu priliku. Ikić s pet metara potpuno sam ne uspjeva pogoditi mrežu Tuzlaka i šalje loptu pored gola Fejzića.

Samo dvije minute kasnije ponovno prijeti Široki. Ovaj put Majić je ubacio oštro s desne strane, ali Jurilj za djelić sekunde kasni i nije uspio poslati loptu u mrežu gostiju.

Do kraja utakmice Tuzla City je uspio obraniti svoju mrežu, te je na kraju utakmica na Pecari završila bez golova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije