MÜNCHEN

Može li Kovač uspjeti s Bayernom kao što je to učinio Zidane s Realom?

11.10.2018.
u 15:30

Hrvatski trener, bez obzira na loš niz i četiri utakmice bez pobjede, ima podršku čelnika bavarske momčadi Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa

Tko bi rekao da će Bayern nakon sedam kola njemačkog prvenstva biti na šestom mjestu? I lani je bavarski gigant krenu slabo u sezonu, pa je Carlo Ancelotti već nakon šest kola dobio otkaz. 

Zanimljivo, Bayern je i tada imao 13 bodova, kao i sada, ali s utakmicom manje. Niko Kovač svjestan je teške situacije te mora što hitnije pronaći izlaz iz krize. 

Hrvatski trener, bez obzira na loš niz i četiri utakmice bez pobjede, ima podršku čelnika bavarske momčadi Karla-Heinza Rummeniggea i Ulija Hoenessa.

A navijače dodatno zabrinjava Bayernova neučinkovitost. U posljednje četiri utakmice Bavarci su zabili samo dva gola, premalo za momčad koja je lani u njemačkoj ligi postigla 92 pogotka (2,7 po utakmici).

Kovač je nakon posljednjeg debakla kod kuće protiv Borussije iz Mönchengladbacha (0:3) na pitanje je li zabrinut za svoju budućnost rekao: 

– Nisam osoba koja će odgovoriti na to pitanje.

Nema sumnje da bivši hrvatski izbornik još ima kredita u bavarskom klubu. Kovač je s Bayernom od 2001. do 2003. osvojio tri trofeja – naslov njemačkog prvaka te njemački i interkontinentalni kup.

– Branit ću Niku Kovača, ovdje je sve mirno – izjavio je Bayernov predsjednik Uli Hoeness dodavši da će poduprijeti trenerov rad što god se dogodilo sljedećih tjedana.

Kada se zna kako je brzo Ancelotti dobio otkaz, naš Kovač ima golemo povjerenje čelnika kluba. Bavarci se nadaju kako će im se strpljivost isplatiti. 

Kada je u siječnju 2016. Zinedine Zidane preuzeo Real njegova se momčad do posljednjeg kola borila s Barcelonom za naslov španjolskog prvaka. Ipak, francuski je trener odveo madridski klub do europskog vrha. Kraljevski klub je tri godine u nizu osvajao Ligu prvaka.

U Bayernu se nadaju kako bi to isto mogao učiniti Niko Kovač i u München nakon šest godina vratiti naslov europskog prvaka.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije