Slaven Musa

Možda je dobro što nismo dobili, da ne “letimo”

BiH; 23.01.16. Siroki, Blato, Pripremna utakmica Siroki-Mostar Snimio:Stole Lasic
16.02.2016.
u 06:45

Rezultat utakmice Široki Brijeg – Odense BK (1:1) nakon svega je nevažan. Bio je to jedan lijepi i kvalitetni prijateljski ogled. Rijetko gledamo utakmice u kojima gotovo nema prekršaja, barem grubih i namjernih, a ova je bila takva. Ipak, našao se pojedinac koji je napravio niz “krvoločnih izgreda” – mlađahni turski sudac Hasan Tyrklet. Čovjek je u 60. minuti ničim izazvan sa “100 metara” svirao jedanaesterac za Odense, koji nitko nije vidio. Najbliži danskom napadaču bio je Pandža, ali nije ga ni pipnuo. Uzalud su se momci s Pecare bunili, a Danci u čudili, jer im je bilo neugodno. Oni su kasnije na klupskoj stranici objavili ispriku Širokobriježanima.

Sporni jedanaesterac

- Sudac je svirao smiješni jedanaesterac za Odense, te još zbog prigovora isključio Sesara. Danci su ga molili da Sesara ostavi u igri, ili nas pusti uvesti zamjenu. Ništa od toga nije dopustio. Da je barem u 74. minuti sudio očiti jedanaesterac za nas, kada su dva igrača Odensea srušila Wagnera u šesnaestercu. Ovdje u Antalyji puno je utakmica, treba puno sudaca, a gdje naći dovoljno kvalitetnih? Osobito za vikenda kad se igra tursko prvenstva. No, možda je bolje da nismo pobijedili, da momci ne odlete u oblake, našalio se trener Slaven Musa, a jedan kolega novinar uvjeren je da je sudac igrao kladionicu i upisao “x” za par Široki – Odense. Hm, možda je u pravu...

- Nije loše što smo zadnjih pola sata imali igrača manje. Može se to dogoditi i u prvenstvu, pa je dobro i to “utrenirati”, rekao nam je Musa, dodajući da je zadovoljan igrom:

- Bližimo se željenoj formi. Još malo i bit ćemo sposobni igrati 90 minuta u visokom ritmu. Osim toga, nitko se nije ozlijedio. Ajayi je donio u Antalyju ozljedu i nije bio u kombinaciji. Ćorluka i Buhač imaju mali problem s aduktorom, pa sam ih čuvao. Ali, oba bi u srijedu mogla igrati protiv Wisle, možda i Ajayi. Još uvijek nije spreman Špikić, preduga je izvan pogona nakon ljetošnje operacije koljena, rekao je Musa:

- Nakon utakmice protiv Wisle, ostat ćemo ovdje i u četvrtak, a u petak krećemo kući. Do utakmice protiv Željezničara samo ćemo trenirati, novih pripremnih susreta neće biti...

Nazire se “kostur” momčadi

Nakon 35 dana priprema i 6 utakmica, i dalje je teško reći koja su optimalna jedanaestorica ili osamnaestorica igrača koji trebaju “iznijeti” sezonu. “Kostur” od 8 – 9 igrača nazire se, ali dojma smo kako će trener po “rasporediti snage” na većinu igrača koji su prošli pripreme. On ističe da ima igrače koji su kvalitativno dosta slični. Na vratima je očekivati Soldu u prvenstvu, Bilobrk u kupu. Ćorić je najbliži mjestu desnog beka, alternativa su Karačić i Ćorluka (koji konkurira i za krilo). Marković i Barišić dijelit će minute na lijevom boku, vidjet ćemo u kojem omjeru. Za dva mjesta srednjih braniča tri su kandidata: Brekalo, Bralić i Pandža, Špikić je za sada u drugom planu. Velika je gužva za dva mjesta zadnjih “veznjaka”: Sesar, Landeka, Pehar, Kožulj, Kožul (konkurira i za srednjeg braniča), Ivanković (može igrati i polušpica). Za krilne pozicije konkuriraju Crnov, Baraban, Menalo, Ayayi i Ćorluka (u nekim varijantama i Ćorić, Karačić, Buhač...). Wagner je prvi iza napadača, ali tu su i Ivanković (te Crnov i Kožulj). Po svemu sudeći Široki će igrati s jednim napadačem. Za to će se mjesto “čupati” Krstanović, Buhač i Kresinger.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?