U hotelu Bristol promovirana knjiga “Rođeni za vječnost”

Mostarske legende Vaha, Mara i Baka s Veležom uplovile u vječnost

velez
Foto: VL FOTO
02.02.2015.
u 10:44

Halilhodžić: Velež i ono što sam u njemu doživio su moji najbolji dani u životu

Legende FK Velež Vahid Halilhodžić, Enver Marić i Blaž Slišković u Mostaru su nazočili promociji knjige eseja i tekstova poznatih javnih djelatnika, novinara i književnika pod nazivom “Rođeni za vječnost”. Svoje doživljaje Veleža, koji je bio svojevrsni sportski fenomen, opisali su sveučilišni profesori, sportski radnici, publicisti iz skoro svih dijelova bivše Jugoslavije. Početak obraćanja Vahida Halilhodžića na simboličan način oslikao je koliko je Velež značio u životu svih građana Mostara. Halilhodžić je prepun emocija u više navrata bio prekidan pljeskom, a na licu su mu se mogle vidjeti i suze.

Najbolji dani u životu

- Ovom naslovu treba dodati još jednu riječ – Rođeni za vječnost i za budućnost. Velež i ono što sam u njemu doživio su moji najbolji dani u životu - rekao je Halilhodžić te posebno naglasio: - Velež ne može biti ni muslimanski, ni hrvatski, ni srpski. On je svih nas, svih građana Mostara i Hercegovine, zaključio je Vaha praćen burnim pljeskom.

Iskrena ljubav

Nazočnima se obratio i legendarni vratar Veleža Enver Marić. - Ovdje su tekstovi napisani kao izraz iskrene ljubavi - poručio je Marić te se prisjetio jedne anegdote: - Miljan Miljanić je jednom kazao: “Ne znam tko je najbolji nogometaš u Jugoslaviji, ali znam da Velež igra najbolji nogomet”, kazao je Marić. Koliko se Velež cijeni i voli ne samo u Mostaru ilustrativno je dočarao Blaž Slišković. - Bio sam u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i svi me pitaju za moju karijeru u Veležu. Nitko ne pita za moju blistavu karijeru u Hajduku, prisjetio se Baka i poručio: - Svi vi koji ste ovdje, svi ste navijači i simpatizeri Veleža i vama ne treba govoriti o tome jer to želite, a Velež zaslužuje opet igrati pod Bijelim brijegom. Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega gledati s pozitivnim rivalstvom, željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj, kazao je Slišković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije