U subotu (13.30) igraju Emina i SFK 2000

Mostarke spremno dočekuju Sarajke u derbiju Premijer lige BiH

Emina, Veronika Terzic
03.11.2022.
u 12:00

Utakmica se igra u subotu, 5. studenoga u Mostaru s početkom u 13.30 na pomoćnom stadionu FK Velež.

Ženski nogomet u BiH sve više uzima maha. U Mostaru se uskoro igra važan derbi Premijer ženske lige kada se susreću Emina iz Mostara i SFK 2000 Sarajevo.

Utakmica u subotu

Utakmica se igra u subotu, 5. studenoga u Mostaru s početkom u 13.30 na pomoćnom stadionu FK Velež.

- Radi se o derbiju u najvišem rangu natjecanja ženskog nogometa u BiH. Emina je vodeća na ljestvici te vjerujemo da ćemo tu i ostati i nakon utakmice - rekli su za Večernjak iz Emine.

- Ovo višegodišnje rivalstvo puni nas tolikom pozitivnom energijom, tako da jedva čekamo utakmicu. Sve djevojke su spremne. Ozljede koje smo imali sada su stvar prošlosti. Radili smo odlično u sezoni, u prvenstvu imamo devet pobjeda u nizu, a takav niz jednostavno se ne ispušta iz nogu. Igračice imaju i dosta želje za osobnim dokazivanjem, svaka od njih ima svoje razloge i motive, tako da s naše strane jednostavno možete očekivati totalni nogomet - istaknuli su iz Emine.

Kažu da je dodatna motivacija prvotimkama upravo žar koji sa sobom u igru unose djevojke s klupe, jer su se one posebno iskazale u utakmici proteklog vikenda, kada je klupa postigla pet golova od ukupno 10.

- Imamo i skupinu vjernih navijača koja nas prati čak i na gostovanjima, tako da će ih sve igračice sigurno učiniti ponosnima, a posebno u ovoj utakmici - kažu iz Emine.

Ističu da kad god igraju klubovi iz Mostara i Sarajeva, to je tradicionalno veliko rivalstvo.

- U tom kontekstu ŽF/NK Emina opravdano je najkraći put do srca Mostara. Više je nego jasno da i nama, ženskom nogometnom kolektivu, sada treba snažna podrška Mostarki i Mostaraca - rekli su za Večernjak i poslali poruku navijačima:

- Emina vas uistinu treba vidjeti i čuti na tribinama! Izađite iz komfor-zone u subotu u 13.30 i dopustite sebi i svojim najbližima uživo vidjeti kako se igra derbi ženskog nogometa.

Najbolja strijelkinja domaćina u ovoj sezoni Veronika Terzić rekla je kako spremni dočekuju utakmicu.

- Kvalitetno smo radile u dosadašnjem dijelu i uz pojačanja koja su došla u klub na početku sezone možemo napraviti dobar rezultat. Imamo još nekoliko treninga do utakmice u kojima će biti fokus na utakmici, ali ovo što smo odradili dosad, mislim da je to to. U utakmicu ulazimo spremne zahvaljujući svojim trenerima, ali i fizioterapeutu koji nam je uvijek bio dostupan - naglasila je Terzić.

Kako je rekla, u dosadašnjem dijelu lige ostvarili su 9 pobjeda i poraz u 1. kolu u Živinicama.

- Mislim da bismo trebali biti zadovoljni rezultatima bez obzira na prvi poraz, iako nam je svima žao jer nismo ostvarili maksimalan učinak prije posljednjeg kola, derbija protiv Sarajeva - ističe Terzić i dodaje kako derbi dočekuju s gol-razlikom +41, uz 45 postignutih te 4 primljena gola.

Vjeruju u dobar rezultat

Vjeruje da u ovom derbiju mogu napraviti dobar rezultat.

- Uvijek kažem da je sve moguće, pa i sada vjerujem u svoj klub. Znam da će svaka od nas dati sve od sebe kako bi pomogla ekipi ostvariti pozitivan rezultat. Trebamo ispravljati pogreške svojih suigračica i pružati jedna drugoj podršku te, bez obzira na tijek utakmice i rezultata, ne smijemo odustajati i prestati se boriti - poručila je Veronika.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije