Rukomet

Mostarci uz pobjedu mogu do doigravanja

BiH; 11.03.2017. Mostar;Dvorana Bijeli Brijeg, Prvenstvena utakmica  Zrinjski -Krivaja 37-26 Snimio:Stole Lasic
15.03.2017.
u 09:00

Rukometno prvenstvo BiH, zbog kvalifikacijskih utakmica reprezentacije i odgode početka drugog dijela, nastavlja se ubrzanim ritmom. Danas, 15. ožujka, “radna” je srijeda, a na rasporedu su utakmice 20. kola. Za razliku od prošlog, 19. kola, kad je u Bajnoj Luci igran derbi Borac m:tel - Bosna, 29:27, među parovima današnjeg kola nema utakmice koja bi mogla ponijeti taj epitet. Međutim, to ne znači da neće biti zanimljivih susreta, naprotiv. Niz utakmica može se nazvati kvalifikacijskim za jednog od suparnika.

Teško gostovanje

Poslije dobre igre i uvjerljive pobjede protiv Krivaje u prošlom kolu, Zrinjski putuje na gostovanje u Goražde. Za obje momčadi pobjeda bi bila veliki uspjeh za nastavak sezone. Domaćin bi se s tri boda definitivno udaljio od zone ispadanja iz Premijer lige, dok bi Zrinjski pobjedom održao korak s Derventom i ostalim pratiteljima u borbi za 3. mjesto i doigravanje za novog prvaka. Ishod utakmice Goražde - Zrinjski nezahvalno je prognozirati, na papiru je to najneizvjesnija utakmica 20. kola. Zrinjski je igrački jači, međutim, domaći pred poslovično dobro ispunjenom dvoranom znaju odigrati čak i iznad mogućnosti. U svakom slučaju bilo tko da slavi, bit će to veliki plijen.

Vogošća i Borac na vrhu

Vogošća i Borac su praktično osigurali dva prva mjesta i doigravanje pa su njihove utakmice u Prijedoru odnosno Doboju stvar rutine. Ipak, znatno će lakše biti Vogošćanima jer Dobojlije i Banjolučane vezuje tradicionalno rivalstvo, a, uz to, Slogi bi u borbi za ostanak svaki bod dobro došao. Konjuh protiv Krajine te Bosna protiv Maglaja slove kao favoriti. Kako se ni “stolari”, a ni “studenti” još nisu odrekli borbe za doigravanje, za goste je u obje utakmice malo nade. Malo je nade i za Zeničane u derbiju začelja u Zavidovićima.

Krivaja ima četiri boda više i utakmicu manje od Čelika, pa je u borbi za ostanak u puno povoljnijoj poziciji od gostiju. Uglavnom, ako Čelik, Prijedor i Krajina uknjiže nove poraze u današnjim utakmicama, ostat će i jedini kandidati u borbi za ostanak. U tom slučaju težište zanimanja prenijet će se na borbu za treće mjesto gdje Zrinjski, dojam je, ima najveće izglede.

Parovi i satnica 20. kola Premijer lige rukometaša: Goražde – Zrinjski (19), Konjuh – Krajina (19,30), Prijedor – Vogošća Poljine Hills (19), Sloga – Borac m:tel, Bosna – Maglaj (18), Krivaja – Čelik (19). Poredak uoči 20. kola: Vogošća Poljine Hills 49, Borac m:tel 42, Zrinjski 34, Derventa 34, Konjuh 28 (17), Bosna 25 (17), Maglaj 24, Goražde 22 (17), Sloga 21 (17), Krivaja 19 (17), Čelik 15, Prijedor 13 (17), Krajina 12 bodova.

Podsjećamo na rezultate 19. kola: Zrinjski – Krivaja 37:26, Borac – Bosna 29:27, Čelik – Derventa 27:44, Maglaj – Goražde 23:22, Vogošća Poljine Hills – Sloga 36:26, Krajina – Prijedor 31:25.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije