Zrinjski večeras (20.30) gostuje kod Slovana u Bratislavi

Mostarci se nadaju "trećoj sreći" u Bratislavi

HŠK Zrinjski
Foto: HŠK Zrinjski
1/2
01.08.2023.
u 17:14

Nogometaši Zrinjskog će u slučaju pozitivnog ishoda ispisati povijest, to će biti sasvim dovoljan motiv za igrače

Zrinjski večeras (20.30) gostuje kod Slovana u Bratislavi. Mostarci se s ovim klubom u sklopu europskih utakmica odmjeravaju već treći put u povijesti. Svi se nadaju kako to za Plemiće može biti treća sreća, piše Večernji list BiH.

Fokus na protivniku

U Zrinjskom drže fokus na protivniku. Plemići u ovu utakmicu praktički mogu ući rasterećeni s obzirom na to da će bez obzira na ishod nastaviti svoj put u Europi. Ipak, nije Zrinjski bez pritiska jer ako bi uspio večeras nadigrati i proći Slovan, Mostarcima bi se otvorila vrata raja... Ako bi Zrinjski prošao Slovan, u najmanju bi ruku osigurao plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, jedan bi se bh. klub prvi put plasirao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja, a to je nešto što svi navijači u gradu na Neretvi, pa i u cijeloj BiH, priželjkuju.

Ipak, za takvo nešto Zrinjski mora pobijediti neugodnog protivnika, protivnika koji je sada u puno boljoj situaciji nego što je bio prije prve utakmice. Utakmica sa Slovanom u Bratislavi zapravo će večeras pokazati ono najbolje od čega je načinjena mostarska momčad.

- Sada nemamo izbora. Ako mislimo proći dalje, jednostavno moramo pobijediti. Rezultat nije povoljan za našu momčad, ali je još uvijek aktivan i nije sve crno... Naravno da je Slovan u prednosti za taj jedan gol, ali ako mi zabijemo, onda je sve otvoreno i u egalu - kazao je prije polaska na put trener Plemića Krunoslav Rendulić.

Zrinjski je prije prve utakmice imao probleme s igračkim kadrom, prije svega zbog ozljeda. Drugi je par rukava to što neki novi igrači nisu uigrani s momčadi i nisu na pravoj fizičkoj razini, ali za Plemiće je ipak najveći hendikep bio taj što od početka nisu mogli računati na kapetana Nemanju Bilbiju. Koliko znamo, njegovo stanje je nešto bolje, ali je opet upitno hoće li ovaj igrač startati na uzvratnoj utakmici. Stanje sa svim ostalim igračima koji su bili roviti također je bolje.

- Stanje je malo bolje. Bilbija ima problem s rebrom, ali je u boljem stanju nego prije prve utakmice. Magdić je dulje vrijeme izvan stroja i jedini nije na raspolaganju, dok su ostali igrači u kombinacijama - dodao je Rendulić.

U ovom trenutku teško je očekivati puno drugačiju utakmicu od one u Mostaru. Bez obzira na to što Slovan igra kući, ova momčad ne odstupa puno od svoje igre i plana. Slovan prvenstveno želi igrati čvrst nogomet u obrani, nije mu problem ako i protivnik ima više loptu. Uostalom, ova je momčad na takav način prošle sezone prošla skupinu u Konferencijskoj ligi, na terenu dobro izgleda i ima puno samopouzdanja. Teško će se onda u tom smislu nešto previše mijenjati. Samim tim, Zrinjski bi u uzvratu mogao imati više prostora za stvari koje ova momčad radi na dobar način.

- Oni su igrali kako smo očekivali – čvrsto, agresivno i kompaktno. Probali su nešto na kontre ili iz prekida, a to su, nažalost, i uspjeli. Jedna pogreška nas je koštala poraza. Ima tu još prostora koji se može iskoristiti u njihovoj obrani. Ne vjerujem da će biti pretjerano ofenzivniji zbog rezultata. Sigurno će to biti opreznija varijanta i čekat će priliku - dodao je Rendulić.

Kapetan Nemanja Bilbija vjeruje kako Zrinjski može iznenaditi i pobijediti u Bratislavi. Smatra da rezultat prve utakmice igrane prije osam dana u Mostaru nije realan. - U najmanju ruku, trebalo je biti neriješeno i da danas idemo s tim rezultatom. Primili smo gol iz prekida. To je kvaliteta Slovana. Bit će teško, ali ne predajemo se.

Danas idemo tamo da ponovno osjetimo Bratislavu i da odigramo dobru utakmicu - ističe Bilbija. Bez obzira na to što se ne očekuje pretjerano otvoren protivnik, Slovan je tim opasniji jer ima nekoliko igrača s velikom individualnom kvalitetom. U sastav te momčadi trebali bi se vratiti iskusni Kucka i Weiss. Upitan za nastup je navodno i univerzalac Pauschek. Ipak, dojam je kako ni jedna momčad drugu ne može pretjerano iznenaditi u ovom trenutku. Zrinjski i Slovan se nakon nekoliko utakmica u posljednje dvije godine i puno skautiranja poznaju na određeni način.

U igri, prije svega, može odlučiti više jedan raspoloženi pojedinac. Zrinjski ima nekoliko pojedinaca poput Bilbije, Kiša ili Ćuže koji u napadu puno toga mogu napraviti na individualnu kvalitetu. Ipak, Slovan također ima takve igrače, pa smo sigurni kako ni ovaj put nećemo gledati srljanje Zrinjskog, bez obzira na to što Mostarci nemaju povoljan rezultat.

Velika podrška

Zrinjski bi protiv Slovana u Bratislavi trebao imati veliku podršku. Do jučer je bilo jasno kako će Mostarce bodriti više od 500 navijača, ostaje vidjeti koliki će taj broj biti na licu mjesta jer ima određeni broj onih koji na ovakve utakmice odluče ići u posljednjem trenutku. Kako se sama utakmica primiče, raste lagano i euforija kod mostarskih navijača. Svi oni su svjesni kako Zrinjski u slučaju prolaska puno dobiva, ali da u slučaju poraza od jakog protivnika realno i ne gubi previše.

Ipak, Mostarci večeras moraju dati svoj maksimum kako bi porazili Slovan. Zrinjski u posljednjih nekoliko godina igra puno utakmica koje su označene kao povijesne. Takva bi u slučaju pozitivnog ishoda mogla biti i ova večerašnja. Samo to, kao i velika podrška s tribina u Bratislavi, bit će i više nego dovoljan motiv za nogometaše Zrinjskog.
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije