Red Bull Cliff Diving

Mostar je spreman za veliki skakački spektakl

16.09.2017.
u 10:12

U Mostaru je sve u znaku današnjeg natjecanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Pripreme su okončane, skakači su stigli, i sada se već odbrojavaju sati do spektakla na Starom mostu, koji kreće danas od 13 sati.

Sportska groznica

Mostar lagano obuzima cliff diving groznica. O ovom natjecanju se priča posvuda, kako u kafićima i na ulicama, tako i na društvenim mrežama. Potražnja za smještajem ovog vikenda je znatno povećana u gradu na Neretvi, i očekuje se dolazak velikog broja gledatelja. Ozračje oko natjecanja je jučer donekle narušila ozljeda aktualne svjetske prvakinje Rhianne Iffland. Ona je prilikom skoka ozlijedila koljeno i danas neće biti u konkurenciji za nastup. Inače, najbolji svjetski skakači i skakačice su već izveli prve skokove i imali susret s Neretvom, zbog čije jake riječne struje i hladne vode za Stari most kažu kako je jedna od najtežih lokacija u ovom prvenstvu. Nakon treninga smo ih pitali što očekuju od današnjeg natjecanja.

Neizvjesno prvenstvo

Prvenstvo muškaraca nikada nije bilo neizvjesnije. Mostar je pretposljednja stanica sezone i ishod ovog natjecanja mogao bi presuditi tko će zapravo ponijeti krunu prvaka.

- Nadam se kako ću to biti ja, ali vidjet ćemo što će se dogoditi - kaže Blake Aldridge, vodeći u prvenstvu.

- Borba za naslov nikada nije bila ovako izjednačena - smatra aktualni prvak Gary Hunt.

Ljubitelj mostarske publike, Orlando Duque, će pokušati na svom “domaćem terenu” ostvariti dobar rezultat i vratiti se u utrku za naslov svjetskog prvaka:

- Neće biti lako, svi skaču jako dobro, ali mislim kako imam svoju priliku. Ništa nije gotovo dok se ne izvede i posljednji skok.

U grad na Neretvi stigao je i popularni hip-hop dvojac Helem Nejse. Oni su u svom karakterističnom stilu pozvali gledatelje na natjecanje u subotu, te najavili svoj današnji nastup istog dana na trgu ispred Caffea Marshall.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije