Red Bull Cliff Diving

Mostar domaćin najboljih svjetskih skakača

24.09.2016.
u 07:00

Red Bull Cliff Diving svjetsko prvenstvo po drugi put dolazi u BiH.

Elitni svjetski skakači danas će na Starom mostu u Mostaru ponovno izvoditi akrobacije s visine od 28 metara, kojima su prošlog ljeta oduševili mnogobrojne gledatelje u Mostaru. Ove godine u gradu na Neretvi bit će održano i natjecanje u konkurenciji žena, a one će svoje skokove izvoditi s dvadeset metara visine.

Ovogodišnje Red Bull Cliff Diving svjetsko prvenstvo osmo je po redu i najveće je do sada, s devet natjecanja za muškarce i sedam za žene.

Obići će se devet lokacija na tri kontinenta, a Mostar je sedma od njih.

Neizvjesno i uzbudljivo

Kako su priopćili organizatori, dosadašnji dio sezone obilovao je neizvjesnim natjecanjima i uzbudljivim obratima, iznenađujućim pobjedama debitanata i podbačajima favorita.

Rezultat toga je i neizvjesno stanje na ljestvici, tako da se u Mostaru mnogo toga može razriješiti – ali i dodatno zakomplicirati.

Hunt i Paredes favoriti

U prvenstvu muškaraca ističe se peterostruki prvak Gary Hunt, prošlogodišnji pobjednik iz Mostara Jonathan Paredes, te legenda cliff divinga i miljenik mostarske publike, kolumbijski ekstremni skakač u vodu Orlando Duque. Kod žena svakako treba izdvojiti najveću senzaciju prvenstva, australsku debitanticu Rhiannan Iffland, koja je nastupajući s pozivnicom slavila na prva dva natjecanja sezone.

U vrhu su još Lysanne Richard i Helena Merten (najmlađa natjecateljica), a u igru se nakon lošeg početka sezone uspjela vratiti i dvostruka prvakinja Rachelle Simpson. Natjecanje će započeti u 13 sati. Ulaz je besplatan.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?