Kup BiH

Moguća su iznenađenja, ali i jedanaesterci

03.10.2018.
u 07:32

Mnogi tvrde kako je način igranja završnice Nogometnoga kupa BiH prilično nepravedan, a razlog je “puni ždrijeb” bez da se napravi neka klasifikacija te izbjegnu susreti premijerligaša u ranom dijelu natjecanja.

Ne mijenja se ništa

No, nogometni oci ne mijenjaju ništa pa će i danas ispasti barem dva premijerligaša (u šesnestini finala tako su ispala četiri). Osim toga, i u osminu Kupa BiH nema uzvratnih utakmica, a nema ni produžetaka ako se susreti u 90 minuta završe neodlučeno. Nije nam poznato kako se pod Uefinom kapom igdje u Europi igra ovakav kup–sustav. Recimo kako će se četvrtfinale, polufinale i finale igrati u drugom dijelu sezone, na proljeće. Pravilnikom je predviđeno kako će se ti susreti igrati s uzvratima. Bilo kako bilo, osam klubova danas će izboriti prolaz (možda i nakon izvođenja jedanaesteraca).

Od tri hercegovačka premijerligaša, samo je Zrinjski domaćin (Krupa) dok Široki Brijeg igra u gostima protiv Slobode, kao i Gošk u Tešnju protiv prvoligaškog Toška. Ždrijeb je sastavio zanimljivi par u Banjoj Luci. Borac, bivši premijerligaš, ima velike ambicije u Kupu BiH, ali na putu će mu se ispriječiti stari rival iz Republike Srpske, Radnik iz Bijeljine. Rudar iz Kaknja ružno je “stradao” u subotu u prvenstvu – poražen je 0:4 u Živinicama protiv Slavena. Prigodu za rehabilitaciju Kakanjci imaju danas protiv Sarajeva pred svojim pristašama. Nekoliko nogometaša Rudara imaju i posebni motiv – završili su juniorski staž na Koševu i onda “odbačeni”. Danas imaju prigodu dokazati kako je struka Sarajeva pogriješila u njihovom slučaju. Dvije Zvijezde, gradačačka i stanišićka, igraju svoju utakmicu na Banja ilidži.

Zvijezda u prvenstvu očajna

Zvijezda 09 u prvenstvu igra očajno, pa će sigurno pokušati iskupiti se u Kupu BiH i izboriti proljeće u ovom natjecanju. Federacije BiH drugoligaš Mladost Kikači ugostit će Slogu iz Gornjega Crnjeleva, vodeći sastav na prvenstvenoj ljestvici Prve lige Republike Srpske. Jedna od ove dvije niželigaške momčadi sigurno će proći i preživjeti u Kupu do proljeća. Koja – vidjet ćemo.

Prijedorski Rudar nije bio favorit u šesnaestini finala u Konjicu, ali je ipak uvjerljivo (2:0) svladao Igman. Ždrijeb se poigrao, pa će Rudar opet igrati protiv jednoga predstavnika konjičke općine. To je Klis, drugoligaš (skupina Jug), koji je u prošlom kolu prošao voljom ždrijeba, nakon što je odustala Sloga iz Doboja. Utakmice u Prijedoru, Tešnju, Kaknju, Gradačcu i Kikačima počinju u 15.30 sati, u Mostaru i Banjoj Luci u 17, a u Tuzli u 18.30. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije